Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ µΕ ΣΕΛΙΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ µΕ ΣΕΛΙΝΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ροδίζουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, ώσπου να κάνει ελαφριά κρούστα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν για 2΄.
- Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 1΄-2΄ να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
- Εν τω μεταξύ ζεματάμε το σέλινο σε βραστό νερό για 2΄-3΄.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.
- Αφού βράσει το χοιρινό κρέας, προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το σέλινο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν, απλώς κουνάμε πότε πότε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια.
- Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια και σερβίρουμε.
- Εάν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο, αλλά και χωρίς αυγολέμονο είναι πεντανόστιμο.