Λεμονάτο χοιρινό με σέλινο και πατάτες στην κατσαρόλα. Υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό για όλη την...

Λεμονάτο χοιρινό με σέλινο και πατάτες στην κατσαρόλα. Υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το χοιρινό µε σέλινο

  • 1½ kg χοιρινό σε μερίδες
  • 2 kg σέλινο ή σέλερι
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα λεμόνια (χυμός)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το χοιρινό με σέλινο

    Ροδίζουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, ώσπου να κάνει ελαφριά κρούστα.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν για 2΄.

    Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 1΄-2΄ να γυαλίσουν.

    Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

    Εν τω μεταξύ ζεματάμε το σέλινο σε βραστό νερό για 2΄-3΄.

    Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.

    Αφού βράσει το χοιρινό κρέας, προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το σέλινο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες.

    Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν. Απλώς κουνάμε πότε πότε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια.

    Για το σερβίρισμα

    Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια και σερβίρουμε.

    Εάν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο, αλλά και χωρίς αυγολέμονο είναι πεντανόστιμο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται