Xοιρινό στη γάστρα

Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες από την Αργυρώ. Η μαρινάδα από εσπεριδοειδή δίνουν φανταστική γεύση στο χοιρινό. Το μαγείρεμά του στη γάστρα ολοκληρώνει την απόλαυση. Σερβίρετέ το με μελωμένες πατάτες και συνοδέψτε το με κρασί. Φτιάξτε αυτή την συνταγή και κάντε το καλύτερο μαρινάρισμα χοιρινού που θα απογειώσει το φαγητό σας. Το μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα είναι πεντανόστιμη ιδέα για το κυριακάτικο ή το γιορτινό σας τραπέζι.

8

10 λεπτά

2 ωρες και 45 λεπτά

χοιρινό στη γάστρα - μαρινάδα για χοιρινό - μαρινάδα για χοιρινό στο φούρνο - μαρινάρισμα χοιρινού - χοιρινό με πατάτες στη γάστρα - μαρινάδα για χοιρινό στη γάστρα - μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα - μαρινάδαγια ψητό χοιρινό στο φούρνο - χοιρινό μαριναρισμένο στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

Εξοπλισμός

Γάστρα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    ΜΑΡΙΝΑΔΑ

    1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και την ρίγανη.
    2. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμόνι, πορτοκάλι και ανακατεύουμε τα υλικά.
    3. Βάζουμε το χοιρινό σε γυάλινο σκεύος και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και το δεντρολίβανο.
    4. Το περιχύνουμε με την καλύτερη και σκεπάζουμε.
    5. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες
    6. Αφήνουμε να μαριναριστεί από 4-6 ώρες για καλύτερη και πιο αρωματική γεύση.

    ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

    1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
    2. Τις στρώνουμε στη γάστρα.
    3. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια.
    4. Την προσθέτουμε.
    5. Τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
    6. Προσθέτουμε αλάτι και τρίβουμε από πάνω πιπέρι.

    ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
    2. Θα ψήσουμε στους 200°C στις αντιστάσεις
    3. Τοποθετούμε το φαγητό στην τελευταία κάτω σχάρα και ψήνουμε για 45’ χωρίς καπάκι.
    4. Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά.
    5. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη.
    6. Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και οι πατάτες να ρουφήξουν όλα τα υγρά και να μελώσουν.
    Απόρρητο