Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Εξοπλισμός
Γάστρα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και την ρίγανη.
- Προσθέτουμε τις φλούδες λεμόνι, πορτοκάλι και ανακατεύουμε τα υλικά.
- Βάζουμε το χοιρινό σε γυάλινο σκεύος και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και το δεντρολίβανο.
- Το περιχύνουμε με την καλύτερη και σκεπάζουμε.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες
- Αφήνουμε να μαριναριστεί από 4-6 ώρες για καλύτερη και πιο αρωματική γεύση.
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
- Τις στρώνουμε στη γάστρα.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια.
- Την προσθέτουμε.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Προσθέτουμε αλάτι και τρίβουμε από πάνω πιπέρι.
ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Θα ψήσουμε στους 200°C στις αντιστάσεις
- Τοποθετούμε το φαγητό στην τελευταία κάτω σχάρα και ψήνουμε για 45’ χωρίς καπάκι.
- Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και οι πατάτες να ρουφήξουν όλα τα υγρά και να μελώσουν.