Πεντανόστιμο μυρωδάτο χοιρινό στη γάστρα που μπορείτε να σερβίρετε σε γιορτινό, κυριακάτικο ή οικογενειακό τραπέζι και να κερδίσετε τις...

Πεντανόστιμο μυρωδάτο χοιρινό στη γάστρα που μπορείτε να σερβίρετε σε γιορτινό, κυριακάτικο ή οικογενειακό τραπέζι και να κερδίσετε τις εντυπώσεις!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
58

Για το χοιρινό στη γάστρα µε κολοκύθα

  • 1½ kg χοιρινό (μπούτι) σε μερίδες
  • 1½ kg κολοκύθα καθαρισμένη
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. δεντρολίβανο
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το χοιρινό στη γάστρα

    Καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες.

    Στη συνέχεια την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

    Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το κρέας, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα σκόρδα, το δεντρολίβανο και το κρασί.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

    Αδειάζουμε το μείγμα σε γάστρα και μαζί προσθέτουμε όλα τα υγρά.

    Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, περίπου για 2 ώρες. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται