Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα μπριζολάκια σε μπουκιές.
- Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα 1 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε τα λουκάνικα και τα μπριζολάκια.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
- Ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας καλά την βάση της με τα υγρά.
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερυ μέχρι να γίνουν διάφανα αλλά όχι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα με τα υγρά τους, τις πατάτες, τη σεληνόριζα και το καρότο.
- Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών ή κότας μέχρι να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40′ μέχρι όλα τα υλικά να μαλακώσουν καλά και η σάλτσα να δέσει και να μελώσει.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πασπαλίζουμε πάπρικα κι αν θέλουμε στύβουμε λίγο λεμόνι.