• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
54
  • 1 φλ. χλιαρό γάλα
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γραμ. βούτυρο
  • 4½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2½ κ.γλ. μαγιά
  • Για τη γέμιση
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο
  • Για την επικάλυψη
  • 100 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 1½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 2 πρέζες αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.

    Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος , από 45 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά.

    Την βγάζουμε στον πάγκο και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο παραλληλόγραμμο 40×50 εκ.

    Σε μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.

    Αλείφουμε το φύλλο με μαλακό βούτυρο και πασπαλίζουμε την κανελοζάχαρη σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ένα εκ. κενό περιμετρικά.

    Τυλίγουμε σε ρολό.

    Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες.

    Βουτυρώνουμε συγκολλητικό ταψί ή μεγάλο πυρίμαχο σκεύος 22×33 εκ.

    Αραδιάζουμε τις φέτες με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η κομμένη πλευρά να ακουμπάει στο ταψί.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο για περίπου 30 λεπτά.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι.

    Βάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στα ζεστά ψωμάκια για να λιώσει ομοιόμορφα σαν γλάσο.

    Αν σας άρεσαν τα γλυκά ψωμάκια κανέλας θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται