Εκτέλεση
Πρώτα βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος , από 45 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά.
Την βγάζουμε στον πάγκο και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο παραλληλόγραμμο 40×50 εκ.
Σε μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
Αλείφουμε το φύλλο με μαλακό βούτυρο και πασπαλίζουμε την κανελοζάχαρη σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ένα εκ. κενό περιμετρικά.
Τυλίγουμε σε ρολό.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες.
Βουτυρώνουμε συγκολλητικό ταψί ή μεγάλο πυρίμαχο σκεύος 22×33 εκ.
Αραδιάζουμε τις φέτες με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η κομμένη πλευρά να ακουμπάει στο ταψί.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι.
Βάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στα ζεστά ψωμάκια για να λιώσει ομοιόμορφα σαν γλάσο.