"
Το ψήσιμο στη λαδόκολλα κρατάει όλα τα ζουμιά του χταποδιού, με αποτέλεσμα να παραμείνει ζουμερό και μαλακό.

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα κρατάει όλα τα ζουμιά του χταποδιού, με αποτέλεσμα να παραμείνει ζουμερό και μαλακό.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το χταπόδι

  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • 1 ντομάτα
  • 2 φύλλα από φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 φύλλα πράσο
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 1 κ.σ. μάραθο ή άνηθο
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο νερό

Για τη μαρινάδα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χταπόδι πλοκάμι στη λαδόκολλα

    Για να φτιάξουμε το χταπόδι στη λαδόκολλα χρειαζόμαστε ένα μεγάλο χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Αν χρησιμοποποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, θα πρέπει να το αποψύξετε σωστά στη συντήρηση του ψυγείου.
    Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το χταπόδι. Τα πλοκάμια στη λαδόκολλα μαγειρεύουνται λίγα λίγα για να ψηθούν σωστά στο φούρνο. Χωρίζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού. Πρέπει να είναι χοντρά για να βγει ζουμερό το χταπόδι στη λαδόκολλα.

    Σε ένα multi ετοιμάζουμε τη μαρινάδα.

    Βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το χυμό λεονιού, την πάπρικα και το πιπέρι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.

    Βάζουμε τα πλοκάμια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ντομάτα σε φέτες και τον μάραθο. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε για 10 λετπά το χταπόδι να μαριναριστεί. Ωστόσο, ετοιμάζουμε τις θήκες λαδόκολλας για να σφραγίσουμε μέσα το χταπόδι με όλα τα υλκά και όλη τη νοστιμιά του!

    Θα χρησιμοποιήσουμε απλή αλευρόκολλα από αλεύρι και νερό για να σφραγίσουμε καλά τα πακέτα από το χταπόδι.

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ λίγο αλεύρι και προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να έχουμε ένα χυλό σαν κόλλα.

    Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.

    Σφραγίζουμε αλείφοντας με την αλευρόκολλα τα δύο πλαϊνά και δημιουργούμε μία θήκη με άνοιγμα από πάνω.

    Αφήνουμε να στεγνώσει για λίγη ώρα και να κολλήσουν οι ενώσεις τις λαδόκολλας μεταξύ τους.

    Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και δεύτερο πακέτο.

    Αφού σταθεροποιηθούν τα ανοίγματα στους φακέλους από αντικολλητικό χαρτί, ισομοιράζουμε το χταπόδι στα 2 πακέτα.

    Ισομοιράζουμε τα ζουμάκια της μαρινάδας στα δύο πακέτα.

    Βάζουμε σε κάθε πακέτο λίγες φέτες φινόκιο, φρέσκο κρεμμύδι και από ένα φύλλο πράσο.

    Σφραγίζουμε τον φάκελο αλείφοντας με την αλευρόκολλα και διπλώνοντας καλά ώστα να σταθεροποιηθεί το άνοιγμα στο πακέτο και να μην τρέξουν έξω τα υγρά. Φροντίστα φτιάχνοντας τα πακέτα λαδόκολλας να μένει αρκετός χώρος περιμετρικά γιατί με το ψήσιμο φουσκώνουν σαν μπαλόνι.

    Κλείνοντας το χταπόδι στη λαδόκολλα, κλείνουμε τους χυμούς και τις αρωματικές ιδιότητές του, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επίσης, με αυτό τον τρόπο ψησίματος στο φούρνο η αλευρόκολλα σφραγίζει, ώστε να μη βγει αέρας και να ψηθεί το χταπόδι χωρίς να καεί.
    Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 190°C για 35΄ λεπτά στον αέρα.

    Διαφήμιση

    Σερβίρισμα

    Αφού ψηθεί το χταπόδι το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στο πακέτο του για 10 λεπτά.

    Βάζουμε τα πλοκάμια σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με λίγο από το ζουμάκι τους.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

    Το χταπόδι στη λαδόκολλα μπορείτε να το κόψετε κομμάτια και να το συντηρήσετε σε βάζο μέσα σε λάδι για μερικές εβδομάδες.

    Έτσι θα έχετε έναν λαχταριστό μεζέ με χταπόδι κάθε στιγμή.

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×