Χτυπητή με ψητά παντζάρια και φέτα

Μια διαφορετική εκδοχή της αγαπημένης χτυπητής, που ξεχωρίζει! Mε ψητά παντζάρια, φέτα και γλυκό σκόρδο. Ένα ντιπ ιδανικό για να συνοδεύσει ψητά, σαλάτες ή να σταθεί μόνο του με λίγο ψωμί.

Εύκολη
1:10

4 μερίδες

10 λεπτά

1 ώρα

χτυπητή​ - χτυπητη​

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα φύλλα από τα παντζάρια και πλένουμε πολύ καλά τους βολβούς.
  2. Τους βάζουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρο) και το θυμάρι. Ραντίζουμε με
    λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο εγκλωβίζοντας τα υλικά στο εσωτερικό.
  3. Μεταφέρουμε το πακέτο σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα παντζάρια.
  4. Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε και τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
  5. Πιέζουμε το σκόρδο για να πάρουμε την ψημένη σάρκα του, την οποία προσθέτουμε στα παντζάρια. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν.
  6. Κρατάμε λίγα τρίμματα φέτας για το σερβίρισμα και ρίχνουμε την υπόλοιπη σε κομμάτια στο μείγμα του παντζαριού.
  7. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και την καυτερή πιπεριά και αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή αλοιφή. Τη μεταφέρουμε
    στο ψυγείο να κρυώσει.
  8. Πλένουμε καλά τα παντζαρόφυλλα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Τα κρυώνουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξίδι ή χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  9. Απλώνουμε τη χτυπητή παντζάρι σε ρηχό πιάτο. Γαρνίρουμε με λίγη φέτα και φρέσκια ρίγανη. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Απόρρητο