Σοκολάτα ρόφημα

Υλικά

Για τη ζεστή σοκολάτα

  • 1½ φλ. γάλα πλήρες
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο 60% ή 70% (κομμένη σε κομματάκια)

Για το ρόφημα σοκολάτας

Πρώτα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Αν σας αρέσει η πολύ γλυκιά γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγη καστανή ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μίγμα. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα.

Απλά να το ζεστάνουμε τόσο όσο να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Μόλις αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκαλίτσες στα πλαϊνά της κατσαρόλας, την αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν όμορφα με το υπόλοιπο μείγμα.

Εάν αντιμετωπίσουμε δυσκολία σε αυτό, τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και ζεσταίνουμε ξανά.

Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία όμως, ίσα ίσα να επιτρέψουμε να λιώσει καλά.

Σερβίρουμε σε μεγάλη κούπα.

Ρόφημα με σκόνη

Αντί για κομματάκια σοκολάτας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κακάο σε σκόνη: τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας στην ποσότητα γάλακτος είναι αρκετές για ζεστή σοκολάτα ρόφημα με σκόνη.

https://www.argiro.gr/recipe/zesti-sokolata/