"
Στεφάνι από αφράτη ζύμη πίτσας με τυριά και σαλάμι. Πανεύκολη συνταγή, με ό,τι μας...

Στεφάνι από αφράτη ζύμη πίτσας με τυριά και σαλάμι. Πανεύκολη συνταγή, με ό,τι μας περίσσεψε!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη ζύμη για πίτσα

  • 500 γρ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί ή 00)
  • 320 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ. (ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά)
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • Για την πίτσα
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος
  • 150 γρ. μιξ 3 τυριών
  • 1/2 φλ. σάλτσα pesto
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Φρέσκια ρίγανη (ή φρέσκο θυμάρι)
  • Λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • σάλτσα ντομάτας
  • πράσινη σαλάτα εποχής

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ζυμάρι πίτσας

    Με σαλάμι και τυρί, φτιάχνουμε 1 δόση ζυμάρι πίτσαςΉ μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή για έτοιμη ζύμη για πίτσα για την εύκολη pizza στεφάνι pull apart.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το δυνατό αλεύρι για πίτσα και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι σύμφωνα με τη συνταγή για ζύμη πίτσας.

    Κάνουμε λακούβα στο κέντρο.

    Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

    Όταν αφρίσει η επιφάνεια, είναι έτοιμη.

    Ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά στο αλεύρι.

    Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο νερό, και όλο μαζί το ρίχνουμε στο αλεύρι.

    Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά, από το κέντρο προς τα έξω.

    Όταν γίνει μάζα η ζύμη (θα είναι αραιή), αδειάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο, καθώς και όσο αλεύρι έχει μείνει στον πάτο του μπολ.

    Με αλευρωμένα χέρια αρχίζουμε και ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις.

    Κάνουμε τραβήγματα στη ζύμη, ανοίγοντάς τη και ξαναμαζεύοντάς τη.

    Το ζυμάρι πίτσας πρέπει να είναι απαλό, ελαστικό και εύπλαστο.

    Λαδώνουμε ή αλευρώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.

    Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 ώρα σε ζεστό σημείο.

    Διαφήμιση

    Για το στήσιμο της πίτσας

    Αφού ανέβει η ζύμη,  την ανοίγουμε στον πάγκο και κόβουμε μικρά κομμάτια 3 εκατοστών.

    Τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

    Προσθέτουμε το σαλάμι ψιλοκομμένο, τα τυριά τριμμένα,  τη σάλτσα pesto, τα βότανα και την πάπρικα.

    Ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    Λαδώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ.

    Αδειάζουμε το μείγμα για την pizza στεφάνι pull apart με σαλάμι και τυρί μέσα στην λαδωμένη φόρμα.

    Χτυπάμε λίγο τη φόρμα στον πάγκο εργασίας.

    Δεν πατάμε την επιφάνεια να κολλήσουν τα υλικά.

    Πρέπει να πέσουν αφράτα μέσα στη φόρμα για να φουσκώσει ομοιόμορφα την pizza στεφάνι pull apart με σαλάμι και τυρί.

    Ψήνουμε για περίπου 30΄.

    Μέχρι να φουσκώσει η pizza στεφάνι pull apart με σαλάμι και τυρί, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα όπως το κέικ.

    Βγάζουμε την pizza στεφάνι pull apart με σαλάμι και τυρί στον πάγκο.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10΄.

    Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε σε ένα δίσκο.

    Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας σαν ντιπ και πράσινη σαλάτα εποχής.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×