Μακαρόνια με σπανάκι

Η συνταγή του εργένη και του φοιτητή αλλά και για σένα που προσέχεις τη διατροφή σου. Ζυμαρικά με σάλτσα από σπανάκι και τυρί που γίνεται κρέμα. Έτοιμο σε λιγότερο από 15′ και είναι πεντανόστιμο

Δύσκολη
0:20

2

10 λεπτά

10 λεπτά

Μακαρονια με σπανάκι - ζυμαρικά με σπανάκι

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

Η ΣΑΛΤΣΑ

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2′. 
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να πιει τα υγρά του για 3-4′.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τα μυρωδικά τα τυριά και την κρεμα γαλακτος.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά να λιώσουν και να γίνουν  κρέμα. 
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά.

ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

  1. Αλέθουμε στο μπλέντερ το σπανάκι με το τυρί να γίνει κρέμα καταπράσινη και λεία.
  2. Τα αφήνουμε  στην άκρη για λίγο.

ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

  1. Τα βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  2. Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε κι ένα φλιτζάνι από το νερό τους.
  3. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.
  4. Αφήνουμε για 1′ .
  5. Τα προσθετουμε (σε χαμηλή φωτιά) και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν για να αραιώσει η σάλτσα.
  7. Ανακατεύουμε με τσιμπίδα να κολλήσει η σάλτσα  επάνω τους.

ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Σερβίρουμε στα πιάτα.
  2. Τρίβουμε λίγο τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.
  3. Τρίβουμε πιπέρι.
Απόρρητο