Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
Η ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2′.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να πιει τα υγρά του για 3-4′.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τα μυρωδικά τα τυριά και την κρεμα γαλακτος.
- Ανακατεύουμε τα υλικά να λιώσουν και να γίνουν κρέμα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά.
ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
- Αλέθουμε στο μπλέντερ το σπανάκι με το τυρί να γίνει κρέμα καταπράσινη και λεία.
- Τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- Τα βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε κι ένα φλιτζάνι από το νερό τους.
- Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.
- Αφήνουμε για 1′ .
- Τα προσθετουμε (σε χαμηλή φωτιά) και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν για να αραιώσει η σάλτσα.
- Ανακατεύουμε με τσιμπίδα να κολλήσει η σάλτσα επάνω τους.
ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε στα πιάτα.
- Τρίβουμε λίγο τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.
- Τρίβουμε πιπέρι.