26.08.2023
Καρολίνα ρύζι στη συνταγή: Μάθε που το χρησιμοποιείς
Πώς να μαγειρέψεις σωστά ρύζι Καρολίνα
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Πώς να μαγειρέψεις σωστά ρύζι Καρολίνα – το μυστικό για σπυρωτά γεμιστά και πιλάφι
Όταν θέλεις να γεμίσεις λαχανικά στην κατσαρόλα ή στο ταψί, το ρύζι Καρολίνα είναι αυτό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο – αρκεί να το διαχειριστείς σωστά.
- Για να μη λασπώνει το ρύζι, φρόντισε να το ξεπλύνεις καλά σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Έτσι απομακρύνεις το περιττό άμυλο που κολλά στην επιφάνειά του. Μετά ρίξε από πάνω τον χυμό ενός λεμονιού και ανακάτεψε απαλά για να πάει παντού. Με αυτόν τον τρόπο το ρύζι θα παραμείνει σπυρωτό – ακόμη κι αν είναι Καρολίνα!
- Η ποικιλία Καρολίνα απορροφά πολύ καλά τα λίπη, γι’ αυτό και είναι ιδανική για γεμιστά, λαδερά ή φαγητά που μαγειρεύονται χωρίς να στραγγίζονται.
Αντίθετα, δεν ενδείκνυται για ριζότο, καθώς ο κόκκος της δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στο συνεχές ανακάτεμα και τείνει να σπάει εύκολα.
Εάν έχεις χρόνο, ξέπλυνε καλά το ρύζι και άφησέ το να μουλιάσει για περίπου μία ώρα πριν το μαγείρεμα. Το πιλάφι που θα προκύψει θα είναι σπυρωτό και πραγματικά υπέροχο. Προσωπικά, είναι το αγαπημένο μου και το χρησιμοποιώ σχεδόν σε όλα τα φαγητά!
Τέλος, να θυμάσαι: το πιλάφι με Καρολίνα πρέπει να σερβίρεται αμέσως μόλις μαγειρευτεί, καθώς έχει υψηλό βαθμό διόγκωσης και τείνει να λασπώνει αν μείνει πολλή ώρα.
Σε ποιες συνταγές το ρύζι Καρολίνα είναι κατάλληλη επιλογή:
- Γεμιστά
- Λαχανοντολμάδες / ντολμαδάκια
- Πιλάφι φούρνου ή κατσαρόλας
- Ρύζι στον φούρνο με κρέας ή κοτόπουλο
- Ρύζι με λαχανικά ή θαλασσινά
- Γεμιστά καλαμάρια ή κολοκυθοανθοί
- Φακόρυζο / ρεβιθόρυζο