Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα αγγούρια και τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα.
 - Κρατάμε τη φλούδα, καθώς προσθέτει χρώμα και τραγανή υφή στη σαλάτα μας.
 - Επίσης, δε θέλουμε να χάσουμε τα θρεπτικά στοιχεία του αγγουριού που η πλειοψηφία τους βρίσκεται εκεί.
 - Αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο, για να μη βγουν πολλά υγρά. Παρόλα αυτά, αν θέλουμε τη σαλάτα μας πιο ζουμερή μπορούμε να τους αφήσουμε.
 - Κόβουμε τα αγγούρια σε μικρά καρέ σε μέγεθος ζαριών.
 - Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κι αυτά σε μικρά καρέ ίδιου μεγέθους.
 - Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τη μεμβράνη από την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.
 - Βάζουμε πιπεριά Φλωρίνης για τη γλυκιά της γεύση και το έντονο κόκκινο χρώμα της. Μπορείτε όμως να βάλετε ότι πιπεριά θέλετε.
 - Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα μυρωδικά.
 - Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την σαλάτα με αγγούρι.
 - Θέλουμε όλα τα υλικά μας να αναμειχθούν σωστά και το γιαούρτι να καλύπτει όλα τα λαχανικά.
 - Βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει καλά.
 
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Μπορεί να σερβιριστεί σαν ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο.
 - Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας, όπως αβοκάντο, σέλερι ή και αυγό για έξτρα πρωτεΐνη.
 - Συνοδεύουμε τη σαλάτα με σπιτικές αραβικές πίτες.
 









