Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με ψαρικά, κρεατικά, πουλερικά αλλά και από μόνη της αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα. Είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα για γέμιση...

Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με ψαρικά, κρεατικά, πουλερικά αλλά και από μόνη της αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα. Είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα για γέμιση σε κρύα σάντουιτς που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μια συνταγή πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σαλάτα με αγγούρι και καρότο

  • 2 αγγούρια τρυφερά και λεπτά
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό1
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλό ανακάτεμα υλικών

    Παγώνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο.

    Για τη σαλάτα αγγούρι

    Πλένουμε καλά τα αγγούρια και τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα.

    Κρατάμε τη φλούδα, καθώς προσθέτει χρώμα και τραγανή υφή στη σαλάτα μας.

    Επίσης, δε θέλουμε να χάσουμε τα θρεπτικά στοιχεία του αγγουριού που η πλειοψηφία τους βρίσκεται εκεί.

    Αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο, για να μη βγουν πολλά υγρά. Παρόλ’ αυτά, αν θέλουμε τη σαλάτα μας πιο ζουμερή μπορούμε να τους αφήσουμε.

    Κόβουμε τα αγγούρια σε μικρά καρέ σε μέγεθος ζαριών.

    Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κι αυτά σε μικρά καρέ ίδιου μεγέθους.

    Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τη μεμβράνη από την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.

    Βάζουμε πιπεριά Φλωρίνης για τη γλυκιά της γεύση και το έντονο κόκκινο χρώμα της. Μπορείτε όμως να βάλετε ότι πιπεριά θέλετε.

    Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα μυρωδικά.

    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την σαλάτα με αγγούρι.

    Θέλουμε όλα τα υλικά μας να αναμειχθούν σωστά και το γιαούρτι να καλύπτει όλα τα λαχανικά.

    Βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει καλά.

    Για το σερβίρισμα

    Μπορεί να σερβιριστεί σαν ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο.

    Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας, όπως αβοκάντο, σέλερι ή και αυγό για έξτρα πρωτεΐνη. 

    Συνοδεύουμε τη σαλάτα με σπιτικές αραβικές πίτες.

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για μοναδικές σαλάτες; Βρείτε τες όλες εδώ και απογειώστε τα τραπέζια σας!

    Και αν σας άρεσε η αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και καρότο, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στη παρακάτω συνταγή:

    Τζατζίκι
    Διαφήμιση

    Εσείς ποια σαλάτα προτιμάτε;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται