Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Πρώτα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.
- Αφού βράσουμε το κοφτό μακαρονάκι, ρίχνουμε κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι χρειάζεται καλό στράγγισμα γιατί η τρύπα των μακαρονιών κρατάει νερό.
- Βάζουμε το μακαρονάκι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το καλαμπόκι, τον αρακά, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κασέρι, ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
- Παγώνουμε τη μακαρονοσαλάτα και τη σερβίρουμε.
- Μπορείτε να δοκιμάσετε την μακαρονοσαλάτα σε πολλές παραλλαγές όπως, μακαρονοσαλάτα µε μπρόκολο και αυγό, ή ακόμα μακαρονοσαλάτα με σάλτσα τυριών. Όπως και αν την δοκιμάσετε παραμένει μια αγαπημένη και καθημερινή εύκολη πρόταση για όλους!
- Μπορείτε να τη συνοδέψετε με κοτόπουλο, όμως και μόνη της είναι ένα μίνι πλήρες γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες και σε κάθε περίσταση.