Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε πρώτα όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές και να ψηθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Μόλις ψηθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε καθαρό τηγάνι, ζεσταίνουμε μία τορτίγια.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, βάζουμε από πάνω λίγη γέμιση κοτόπουλου και ξαναπασπαλίζουμε με τυρί.
- Καλύπτουμε με δεύτερη τορτίγια.
- Όταν η κάτω τορτίγια ροδίσει ελαφρά και αρχίσει να λιώνει το τυρί, την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε στα τέσσερα και σερβίρουμε με γιαούρτι και την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.









