Τορτίγια με κοτόπουλο (Quesadillas)

Τορτίγια με κοτόπουλο, λιωμένο τυρί και φανταστική σάλτσα! Οι quesadillas είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή.

Εύκολη
0:25

4 μερίδες

10 λεπτά

15 λεπτά

τορτιγια με κοτοπουλο - quesadilla

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε πρώτα όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  2. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές και να ψηθεί.
  7. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
  8. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  9. Μόλις ψηθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  10. Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
  11. Σε καθαρό τηγάνι, ζεσταίνουμε μία τορτίγια.
  12. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, βάζουμε από πάνω λίγη γέμιση κοτόπουλου και ξαναπασπαλίζουμε με τυρί.
  13. Καλύπτουμε με δεύτερη τορτίγια.
  14. Όταν η κάτω τορτίγια ροδίσει ελαφρά και αρχίσει να λιώνει το τυρί, την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  15. Βγάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε στα τέσσερα και σερβίρουμε με γιαούρτι και την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
  16. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  17. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.
Απόρρητο