Φαγοπυρο συνταγες

Φαγοπυρο συνταγες-featured_image

Το φαγοπυρο, γνωστό και ως μαυροσίταρο, είναι μια υπερτροφή.

Είναι ένα δημητριακό που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της υψηλής θρεπτικής του αξίας. Συνταγες με φαγοπυρο υπάρχουν πολλές, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να το απολαύσει όπως επιθυμεί. Κάθε συνταγη με φαγοπυρο είναι και μια υγιεινή επιλογή, καθώς προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών. Παρά το γεγονός ότι πολλοί διστάζουν να το δοκιμάσουν, το φαγοπυρο μέσα από απλές συνταγες θα σας καταπλήξει. Αναζητώντας κανείς για το φαγοπυρο συνταγες της Αργυρως, είναι σίγουρο ότι θα έχει ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Άλλωστε, το φαγοπυρο σε κάθε συνταγη δείχνει την ιδιαίτερη γεύση του.

Συνταγες με φαγοπυρο

Το φαγοπυρο απογειώνει πολλές συνταγες. Καταρχάς μπορεί κανείς να το απολαύσει στο πρωινό του μέσα από σπιτικές υγιεινές μπάρες με ξηρούς καρπούς. Επίσης εύκολα και γρήγορα πανκεις με φαγόπυρο και βρώμη όπως επίσης μπισκότα με φαγόπυρο και άλλα δημητριακά είναι δύο ακόμα γευστικές επιλογές. Το φαγοπυρο μέσα από συνταγες της Αργυρως, όπως είναι οι δροσερές σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά και άλλα όσπρια όπως είναι οι φακές, μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο γεύμα και ιδιαιτέρως ελαφρύ.

Το φαγοπυρο χρησιμοποιείται σε μία άλλη αγαπημένη συνταγη, αυτή των γεμιστών. Μπορούμε στο κλασικό μείγμα για γεμιστά να προσθέσουμε μαζί με τον κιμά και φαγόπυρο για μια έξτρα γεύση. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα μανιτάρια αποτελούν μια γευστική επιλογή. Ιδιαίτερα αγαπητή είναι και μια διαφορετική παραλλαγή του ταμπουλέ με φαγόπυρο, που δίνει μια εύκολη, γρήγορη και δροσερή μεσογειακή σαλάτα. Σαφέστατα μπορούμε να φτιάξουμε μπιφτέκια με φαγόπυρο. Αξίζει να αναζητήσει κανείς την παντανόστιμη συνταγή της Αργυρώς με κολοκύθα φαγόπυρο και φέτα. Κάθε συνταγη με φαγοπυρο είναι και μια νέα γευστική επιλογή. Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που με αλεύρι από φαγόπυρο φτιάχνουν το δικό τους σπιτικό ψωμί.

Δεν ξεχνάμε πριν χρησιμοποιήσουμε το φαγόπυρο για οποιαδήποτε συνταγή, ξεπλένουμε πολύ καλά την βασική μας ύλη.

Αξίζει να δοκιμάσετε τη σαλάτα με φαγόπυρο της Αργυρώς. Είναι απόλυτα δροσιστική!

Φαγόπυρο σαλάτα