Πίσω

Στήθος κοτόπουλο: διατροφική αξία και μαγείρεμα

Στήθος κοτόπουλο

Το στήθος κοτόπουλο βρίσκεται στην αγορά είτε νωπό είτε συσκευασμένο αεροστεγώς. Το κοτόπουλο στήθος μπορεί να είναι με κόκκαλο και πέτσα ή φιλέτο χωρίς πέτσα και κόκκαλο. Έχει λευκό χρώμα και μικρή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Αποτελεί ένα από τα πιο άπαχα μέρη του κοτόπουλου.

Το στήθος κοτόπουλο, σύμφωνα με τη διατροφική αξία του, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και σχετικά λίγες θερμίδες. Είναι ιδανικό για τη διατροφή αυτών που θέλουν να χάσουν βάρος ή γυμνάζονται. Ο κιμάς κοτόπουλου είναι επίσης εξαιρετική επιλογή  για όσους προσέχουν τη διατροφή τους

Προστατεύει μάλιστα από καρδιαγγειακές παθήσεις και το διαβήτη.

Διατροφική αξία

Στα 100g το μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλο αποδίδει 165 θερμίδες. Περιέχει 31g πρωτεΐνες, 3,6g λιπαρά εκ των οποίων το 1g κορεσμένα. Περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χοληστερόλη νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο.

Στα 100g το μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλο, με δέρμα και κόκκαλο αποδίδει 197 θερμίδες. Η σύστασή του έχει ως εξής: 30g πρωτεΐνες, 7,8g λιπαρά εκ των οποίων τα 2,2 g κορεσμένα. Περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χοληστερόλη νάτριο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Όπως καταλαβαίνουμε το στήθος κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Για εσάς που προσέχετε την διατροφή σας και ψάχνετε κάτι χαμηλό σε θερμίδες δοκιμάστε ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο και τη μεσογειακή σαλάτα με ζουμερό ψητό κοτόπουλο.

Χρήσεις

Το κοτόπουλο στήθος ενδείκνυται για ψητά στο φούρνο ή για φαγητά γάστρας και κατσαρόλας. Μπορεί να μαγειρευτεί μόνο του ή και γεμιστό. Μπορεί να γίνει βραστό, ψητό, τηγανητό ή στον ατμό.

Το στήθος κοτόπουλο με πέτσα ενδείκνυται για ψήσιμο στα κάρβουνα. Είναι ιδανικό για ανθρώπους που θέλουν να μαγειρέψουν πιάτα χαμηλής θερμιδικής αξίας.

Σωστό μαγείρεμα

Σωστό μαγείρεμα, υπέροχη γεύση. Το στήθος κοτόπουλο έχει υπέροχη γεύση η οποία για να μην υποβαθμιστεί πρέπει να ακολουθηθούν κάποια πράγματα κατά το μαγείρεμα.

Σημαντικό λοιπόν είναι να μην αφαιρείται η πέτσα ή τα κόκκαλα αν τυχόν υπάρχουν πριν τελειώσει το μαγείρεμα για να μη χαλάσει η γεύση του. Με τον τρόπο αυτό το κοτόπουλο στήθος δε στεγνώνει, διατηρεί την υγρασία και την υφή του.

Επίσης καλό είναι να μαρινάρεται, ώστε να μαλακώσει και να ψηθεί καλύτερα και να γίνει πιο νόστιμο.

Διαβάστε επίσης για το μπούτι κοτόπουλο που εκτός από το ότι είναι ένα υγιεινό τρόφιμο θεωρείται ένα από τα νοστιμότερα μέρη του κοτόπουλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται