Πίσω

Ναι, οι Έλληνες έχουμε κάνει τόσο “νόστιμα” ρεκόρ που μπήκαμε στο Guinness! Ποια είναι, ποιοι τα έκαναν

βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες

Το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες , είναι ένα βιβλίο που εκδίδεται σε ετήσια βάση και καταγράφει προτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό πριβάλλον. Είναι το πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών παγκοσμίως, και πολλές φορές έχει συμπεριλάβει στις σελίδες του, ελληνικά ρεκόρ σε διάφορες από τις κατηγορίες του.

 

 

 

Τα “νόστιμα” ρεκόρ Guinness που έχουν κάνει οι Έλληνες.

 

Η μεγαλύτερη Καριόκα Ξάνθης

Πρόκειται για την καριόκα 383 κιλών που παρασκεύασαν 24 ζαχαροπλάστες της Ξάνθης το Μάρτιο του 2016. Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά ντόπια υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Η συνταγή δε, αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.

Η μεγαλύτερη Καριόκα Ξάνθης

 

Η μεγαλύτερη τυρόπιτα

Η μεγαλύτερη τυρόπιταΖύγιζε 862 κιλά και παρασκευάστηκε από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, το Μάρτιο του 2009. Ενδεικτικά χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά αλεύρι, 150 κιλά φέτα, 140 κιλά γάλα και 180 αβγά!

 

 

 

 

 

 

Ζύγιζε 862 κιλά και παρασκευάστηκε από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, το Μάρτιο του 2009. Ενδεικτικά χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά αλεύρι, 150 κιλά φέτα, 140 κιλά γάλα και 180 αβγά!

Η μεγαλύτερη σαλάτα

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα, που με πρωτοβουλία ελληνικού γραφείου ταξιδίων, παρασκευάστηκε στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας τον Σεπτέμβριο του 2016. Ζύγιζε 20 τόνους και ακολουθήθηκε η κλασική δική μας συνταγή, με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές, φέτα, ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.

Η μεγαλύτερη σαλάτα

Το μεγαλύτερο παστέλι

Με μήκος 40 μέτρων και πλάτος 20 εκατοστών, το μεγαλύτερο παστέλι που φτιάχτηκε ποτέ, παρασκευάστηκε στο Φεστιβάλ φιστικιού στην Αίγινα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2011. Η κατασκευή του μεγαλύτερου παστελιού έχει ξεκινήσει μια διαμάχη ανάμεσα και σε άλλες ελληνικές πόλεις όπως τη Ρόδο και το Άργος, πάραυτα, η επίσημη καταχώρηση ανήκει στην Αίγινα.

Το μεγαλύτερο παστέλι
Η μεγαλύτερη μπουγάτσα

Έγινε πραγματικότητα στις Σέρρες τον Ιούνιο του 2008. Το επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με ντόπιους παρασκευαστές ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν την μπουγάτσα γίγας, η οποία κέρδισε τον τίτλο της μεγαλύτερης μπουγάτσας του κόσμου με διαστάσεις 20 μέτρα μήκος, 60 εκατοστά πλάτος, και βάρος 182 κιλά.

Η μεγαλύτερη μπουγάτσα

Η μεγαλύτερη Βασιλόπιτα

Στην Πεντέλη, με πρωτοβουλία της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και με τη συνεργασία ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου μαγείρων, φτιάχτηκε το Φεβρουάριο του 2015, βασιλόπιτα που ζύγιζε 328 κιλά. Οι προετοιμασίες για την Παρασκευή της ξεκίνησαν στις 5 τα ξημερώματα και χρειάστηκαν 5 ολόκληρες ώρες παρασκευής και ψησίματος.

Η μεγαλύτερη Βασιλόπιτα

Πέρα από τα παραπάνω, τα πρωτεία διεκδικούν η Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης και τον μεγαλύτερο κουραμπιέ, η Λαμία για το μακρύτερο κοκορέτσι, Η Καρδίτσα για το μεγαλύτερο χοιρινό σουβλάκι, η Κρέστενα Ηλίας για τη μεγαλύτερη λαγάνα και η λίστα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο υπάρχει το πάθος για την πρωτιά.

 

 

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται