Μυστικά για απίθανη πάβλοβα με τέλειες μαρέγκες

 Ακολουθώντας τα μυστικά που σας αποκαλύπτω, θα φτιάχνετε πάντα τέλειες μαρέγκες και βέβαια μία απίθανη Πάβλοβα!
Τα ασπράδια να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ολόφρεσκα.
Στα ασπράδια δεν πρέπει να πέσει ούτε ίχνος από κρόκο κατά το χώρισμα των αυγών.
Το μπόλ ανάδευσης πρέπει να είναι πολύ καθαρό από οποιαδήποτε λιπαρή ουσία. Πάντα σκουπίζουμε τον κάδο του μίξερ με ένα κομάτι χαρτί και λίγο ξύδι για να είμαστε σίγουροι.
Όλα τα υλικά να είναι μετρημένα στον πάγκο.
Το ταψί ή ο δίσκος ψησίματος να είναι έτοιμα, στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος στους 100 βαθμούς C στον αέρα (ψήνουμε στη μεσαία σχάρα ψήσιμο) ή στους 120 βαθμούς C στις αντιστάσεις (ψήσιμο στην κάτω σχάρα).
Η Πάβλοβα χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά μέχρι να μπεί στο ταψί και δεν πρέπει για κανένα λόγο να διακόψουμε την εκτέλεση.
πάβλοβα με φρούτα του δάσους συνταγη
Πάβλοβα με φρούτα του δάσους

Πρέπει αμέσως μετά το χτύπημα να μπει κατευθείαν στο ζεστό φούρνο, για να μην χάσουμε καθόλου όγκο.
Το μπολ που θα χτυπήσουμε τα ασπράδια πρέπει να είναι πολύ καθαρό.
Βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με λίγο ξύδι και σκουπίζουμε καλά το φουέ ανάδευσης.
Χρειάζεται αρκετή ώρα ψήσιμο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να στεγνώσει σωστά.
Η δυνατή θερμοκρασία θα την ψήσει γρήγορα εξωτερικά και θα μετατρέψει το λευκό χρώμα της σε αχνό κίτρινο. Επίσης, η δυνατή θερμοκρασία θα δημιουργήσει ρωγμές-σκασίματα στην επιφάνεια της.

Η Πάβλοβα πρέπει να στηθεί τελευταία στιγμή με την κρέμα και τα γαρνιρίσματα, γιατί αν μείνει με υγρασία ή μπει στο ψυγείο θα νοτίσεικαι θα χάσει την τραγανή υφή της.
Μπορεί να ψηθεί, να στεγνώσει καλά σε σχάρα και να αποθηκευτεί σε ένα μπολ με καπάκι, σε ξηρό μέρος  και όχι στο ψυγείο, για 2-3 ημέρες.
Να θυμάστε ότι λατρεύω να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε