Αλεύρι αμυγδάλου
Μάθε χρήσεις, συμβουλές και λαχταριστές συνταγές!
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Τι είναι το αλεύρι αμυγδάλου
Τα τελευταία χρόνια, το αλεύρι αμυγδάλου έχει αρχίσει να κερδίζει σταδιακά μια σημαντική θέση στο καλάθι του καταναλωτή.
Πρόκειται για άλευρο υπόλευκου χρώματος, με ψιλή υφή και ελαφρώς γλυκιά γεύση. Είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη ή για όσους ακολουθούν κετογονική (keto) ή χαμηλών υδατανθράκων διατροφή.
Πλεονεκτήματα και Διατροφική Αξία
- Χωρίς γλουτένη: κατάλληλο για άτομα με κοιλιοκάκη ή δυσανεξία.
- Πλούσιο σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά: βοηθά στον κορεσμό και στη διατήρηση ενέργειας.
- Χαμηλό σε υδατάνθρακες: ιδανικό για κετο διατροφή.
- Πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα: όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και ασβέστιο.
Συμβουλές χρήσης
- Η ζύμη με αλεύρι αμυγδάλου είναι πιο υγρή και δεν ζυμώνεται εύκολα, λόγω της απουσίας γλουτένης.
- Μπορεί να συνδυαστεί με άλλα αλεύρια (π.χ. λιναρόσπορου, ηλιόσπορου) για καλύτερη συνοχή.
- Προσοχή στο ψήσιμο: χρειάζεται λιγότερο χρόνο, γιατί καίγεται πιο εύκολα ενώ φαίνεται άψητο.
- Δεν φουσκώνει όσο το παραδοσιακό αλεύρι σίτου, οπότε χρησιμοποιούμε μπέικιν πάουντερ ή σόδα για καλύτερο αποτέλεσμα.
Συνταγές με αλεύρι αμυγδάλου
- Μπράουνις με αλεύρι αμυγδάλου (χωρίς γλουτένη)
- Pancakes με αλεύρι αμυγδάλου
- Ψωμί με αλεύρι αμυγδάλου (keto)
- Μπισκότα αμυγδάλου
- Τάρτα λεμονιού με βάση από αλεύρι αμυγδάλου
- Μάφιν σοκολάτας με αλεύρι αμυγδάλου
- Vegan chips πρωτεΐνης


