• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
91
  • 450 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη
  • 225 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
  • 3 αυγά
  • 75 γραμ. αλεύρι χ.γλ.
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ χ. γλ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γραμ. καρύδια
  • 1 βανίλια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα Μπράουνις με καρύδια

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.

    Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη μισή σοκολάτα με το βούτυρο.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.

    Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το γλυκαντικό, να αφρατέψουν 3΄- 4΄.

    Προσθέτουμε την χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄.

    Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι, τα καρύδια και τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.

    Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μία φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ.

    Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 40΄.

    Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό τουλάχιστον 1 ώρα (αλλιώς θα τρέχει το μείγμα υγρό).

    Αν σας άρεσε αυτό το υγιεινό μπράουνις με καρύδια, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, σίγουρα θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται