Πίσω

Πώς θα φτιάξετε θήκες για cupcakes και muffins

Για να φτιάξετε τις δικές σας θήκες για cupcakes, muffins και κεκάκια, θα χρειαστείτε το ταψάκι σας με τις θήκες για muffin, λαδόκολλα, ένα ψαλίδι, και ένα κουτάκι από αναψυκτικό ή μια μικρή γυάλα.

Πολύ βασικό είναι να επιλέξετε ένα κουτάκι αναψυκτικού, ή μία γυάλα ή ένα ποτήρι ακόμα, που να έχει την ίδια περίπου διάμετρο με το βαθούλωμα-θήκη του ταψιού σας. Δοκιμάστε διάφορα από την κουζίνα σας και όταν βρείτε αυτό που μπαίνει μέσα στην θήκη και σχεδόν εφάπτεται περιμετρικά, επιλέξτε το. Ακόμα και αν είναι ελαφρώς μεγαλύτερο κάνει για τη δουλειά που το θέλουμε, μιας και αυτό θα γίνει το καλούπι για τις χάρτινες θήκες μας.

Κόψτε τη λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια πλευράς 13 εκ. αν πρόκειται για τα κανονικά cupcakes, 15 εκ. αν πρόκειται για τα πιο μεγάλα και αρκετά μικρότερα αν πρόκειται για τα mini. Αυτό θα το κάνετε πολύ εύκολα αν κόψετε πρώτα λωρίδες με το επιθυμητό φάρδος και μετά τις χωρίσετε σε τετράγωνα. Κόψτε τόσα τετράγωνα όσες χάρτινες θήκες θέλετε να φτιάξετε.

πώς να φτιάξω θήκες για cupcakes θήκες ψησίματος για muffins

Τώρα θα χρησιμοποιήσετε το καλούπι σας. Πάρτε ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετήστε το πάνω στο βαζάκι. Πιέστε με το χέρι σας στη στρογγυλή βάση και προς τα κάτω την λαδόκολλα, αφήνοντας την να πάρει το σχήμα του βάζου και σχηματίζοντας πτυχώσεις εκεί που πρέπει.

πώς να φτιάξω θήκες για cupcakes θήκες ψησίματος για muffins

Μόλις τραβήξετε το τετράγωνο λαδόχαρτο θα έχει πάρει το στρογγυλό σχήμα του βάζου σας.

πώς να φτιάξω θήκες για cupcakes

Αν θέλετε να κάνετε το δίπλωμα και το τσάκισμα της λαδόκολλας με μεγάλη ακρίβεια, τότε αφού τοποθετήσετε το τετράγωνο πάνω στο βάζο, διπλώστε την κάθε γωνία που σχηματίζεται ξεχωριστά.

θήκες ψησίματος για muffins

Φτιάξτε όλα τα λαδοχαρτάκια σας κατά τον ίδιο τρόπο και θα τα έχετε έτοιμα να τα τοποθετήσετε στο ταψί με θήκες για muffin, να τα γεμίσετε με το μείγμα της επιλογής σας, να ψήσετε και να απολαύσετε τα αγαπημένα σας cupcakes ή muffins.

Όλες τις συνταγές για τα ωραιότερα cupcakes και muffins που έχετε δοκιμάσει θα τις βρείτε εδώ!

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται