Αυτά τα σπιτικά muffins λεμονιού είναι αρωματικά και πολύ αφράτα!

Αυτά τα σπιτικά muffins λεμονιού είναι αρωματικά και πολύ αφράτα!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
7

Για τα muffins λεμονιού

  • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 μικρό λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα/ες σόδα μαγειρικής
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, την ζάχαρη, το αυγό, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.

    Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε.

    Μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.

    Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά τα υλικά, να χαθεί το αλεύρι στο μείγμα.

    Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για μάφινς.

    Ισομοιράζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.

    Τοποθετούμε τα muffins λεμονιού στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα.

    Ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να ψηθούν σωστά και να στεγνώσουν στο κέντρο τους.

    Αφήνουμε να σταθούν στη φόρμα για 10’ και ξεφορμάρουμε.

    Αν θέλουμε μόλις βγουν καυτά από τον φούρνο τα περιχύνουμε με λίγο κρύο σιρόπι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται