Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, την ζάχαρη, το αυγό, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε.
Μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά τα υλικά, να χαθεί το αλεύρι στο μείγμα.
Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για μάφινς.
Ισομοιράζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
Τοποθετούμε τα muffins λεμονιού στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
Ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να ψηθούν σωστά και να στεγνώσουν στο κέντρο τους.
Αφήνουμε να σταθούν στη φόρμα για 10’ και ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε μόλις βγουν καυτά από τον φούρνο τα περιχύνουμε με λίγο κρύο σιρόπι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού.