Εκτέλεση
Για τα cupcakes σοκολάτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Δείτε εδώ όλα τα μυσικά για να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να κρεμώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, κάθε φορά να τα απορροφάει το μείγμα πριν πέσει το επόμενο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα, αναδιπλώνοντάς το με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.
Ισομοιράζουμε τα cupcakes σοκολάτας σε 12 θήκες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 17΄- 18΄. Πρέπει στο κέντρο να είναι λίγο μαλακά όταν τα βγάζουμε από το φούρνο. Μην τα παραψήσετε. Τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
Βουτυροκρέμα για cupcakes
Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κακάο. Χτυπάμε καλά το μείγμα, να αφρατέψει πολύ καλά.
Καλύπτουμε με την κρέμα τα cupcakes και γαρνίρουμε με πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας.
Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά της βουτυρόκρεμας, και δείτε εδώ πώς θα μαλακώσετε γρήγορα το παγωμένο βούτυρο.