Πώς θα φτιάξετε θήκες για cupcakes και muffins

Για να φτιάξετε τις δικές σας θήκες για cupcakes, muffins και κεκάκια, θα χρειαστείτε το ταψάκι σας με τις θήκες για muffin, λαδόκολλα, ένα ψαλίδι, και ένα κουτάκι από αναψυκτικό ή μια μικρή γυάλα.

Πολύ βασικό είναι να επιλέξετε ένα κουτάκι αναψυκτικού, ή μία γυάλα ή ένα ποτήρι ακόμα, που να έχει την ίδια περίπου διάμετρο με το βαθούλωμα-θήκη του ταψιού σας. Δοκιμάστε διάφορα από την κουζίνα σας και όταν βρείτε αυτό που μπαίνει μέσα στην θήκη και σχεδόν εφάπτεται περιμετρικά, επιλέξτε το. Ακόμα και αν είναι ελαφρώς μεγαλύτερο κάνει για τη δουλειά που το θέλουμε, μιας και αυτό θα γίνει το καλούπι για τις χάρτινες θήκες μας.

Κόψτε τη λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια πλευράς 13 εκ. αν πρόκειται για τα κανονικά cupcakes, 15 εκ. αν πρόκειται για τα πιο μεγάλα και αρκετά μικρότερα αν πρόκειται για τα mini. Αυτό θα το κάνετε πολύ εύκολα αν κόψετε πρώτα λωρίδες με το επιθυμητό φάρδος και μετά τις χωρίσετε σε τετράγωνα. Κόψτε τόσα τετράγωνα όσες χάρτινες θήκες θέλετε να φτιάξετε.

Τώρα θα χρησιμοποιήσετε το καλούπι σας. Πάρτε ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετήστε το πάνω στο βαζάκι. Πιέστε με το χέρι σας στη στρογγυλή βάση και προς τα κάτω την λαδόκολλα, αφήνοντας την να πάρει το σχήμα του βάζου και σχηματίζοντας πτυχώσεις εκεί που πρέπει.

Μόλις τραβήξετε το τετράγωνο λαδόχαρτο θα έχει πάρει το στρογγυλό σχήμα του βάζου σας. Αν θέλετε να κάνετε το δίπλωμα και το τσάκισμα της λαδόκολλας με μεγάλη ακρίβεια, τότε αφού τοποθετήσετε το τετράγωνο πάνω στο βάζο, διπλώστε την κάθε γωνία που σχηματίζεται ξεχωριστά.

Φτιάξτε όλα τα λαδοχαρτάκια σας κατά τον ίδιο τρόπο και θα τα έχετε έτοιμα να τα τοποθετήσετε στο ταψί με θήκες για muffin, να τα γεμίσετε με το μείγμα της επιλογής σας, να ψήσετε και να απολαύσετε τα αγαπημένα σας cupcakes ή muffins.

Όλες τις συνταγές για τα ωραιότερα cupcakes και muffins που έχετε δοκιμάσει θα τις βρείτε εδώ!

https://www.argiro.gr/2018/11/pos-tha-ftiaksete-thikes-gia-cupcakes-kai-muffins/