Τα μυστικά για τις πιο λαχταριστές πίτες

Διαβάστε αυτά τα πολύτιμα μυστικά και φτιάξτε τις πιο νόστιμες πίτες για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες παραλλαγές υλικών για τη γέμιση, ανάλογα με τα γούστα σας και αυτά που έχετε στο ψυγείο σας.

Η γέμιση που βάζετε σε μια πίτα είναι καλό να έχει κρυώσει πρώτα για να μη νοτίζουν τα φύλλα, εκτός κι αν πρόκειται να την ψήσετε την ίδια στιγμή. Για πίτες που πρόκειται να ψηθούν αργότερα και να μπουν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη πρέπει να είναι οπωσδήποτε κρύα η γέμιση.

Κιμαδόπιτα σε στρώσεις

Αν χρησιμοποιήσετε δικό σας σπιτικό χωριάτικο φύλλο, αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί αρκετή ώρα, ώστε να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης και να γίνει ελαστική, χωρίς να μαζεύει το φύλλο στο άνοιγμα. Έτσι θα γίνει απαλή και εύπλαστη, δεν θα κολλάει στα χέρια και θα ανοίξουμε ωραία φύλλα, χωρίς δυσκολία.

Δείτε παρακάτω το Video της συνταγής για σπιτικό χωριάτικο φύλλο.

Αν χρησιμοποιήσετε σφολιάτα, αφήστε τη να αποψυχθεί σωστά, γιατί αλλιώς θα κοπεί. Όταν φτιάχνετε πίτα με σφολιάτα, φροντίστε να είναι κρύα και η σφολιάτα και η γέμιση. Λόγω της μεγάλης της περιεκτικότητας σε βούτυρο, θα λιώσει και θα σας δυσκολέψει στο στρώσιμό της.

-Ό,τι φύλλο κι αν χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να χαράξετε την επιφάνεια, ώστε οι υδρατμοί της γέμισης να βγαίνουν έξω και τα φύλλα σας να παραμένουν τραγανά.

τυρόπιτες
Τυρόπιτες στριφτάρια με ψευτοσφολιάτα

Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, καλύτερα να ψήσετε τις πίτες σας (αυτές με τα φύλλα) για 30΄ στην κάτω αντίσταση και έπειτα να τον γυρνάτε στο “πάνω κάτω”, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας και να γίνει το φύλλο τραγανό.

Και βέβαια, μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει ποτέ να ψήνετε τις πίτες σε πυρίμαχα σκεύη, όπως και να προτιμάτε αυθεντική σκληρή φέτα για τις πίτες με τυρί- ποτέ μαλακή με υγρασία.

Θέλω να κάνετε στην κουζίνα σας τα καλύτερα μαγειρέματα, γι’ αυτό σας ετοίμασα ακόμα περισσότερα μυστικά για τις καλύτερες πίτες της ζωής σας, με χωριάτικο φύλλο.

Μην ξεχνάτε είμαι πάντα εδώ για εσάς!

Όλα τα μυστικά για πίτες με χωριάτικο σπιτικό φύλλο

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε