Λεμόνια: Εκμεταλλεύσου τα σωστά

Έχετε λεμόνια που πρέπει να καταναλωθούν;

  • Πάρτε το ξύσμα από τα λεμόνια (εξωτερικά) και ανακατέψτε το με λίγη ζάχαρη. Σκεπάστε με μεμβράνη κουζίνας.

Αφήστε στο ψυγείο. Θα μεταμορφωθεί σε μία υγρή κρέμα λεμονιού. Με λίγη από αυτήν αρωματίζουμε τις μους, τις κρέμες, τα κέικ και ό,τι άλλο θέλετε. Διατηρείτε στο ψυγείο για πολλές ημέρες, αφού η ζάχαρη είναι και ένα φυσικό συντηρητικό που προστατεύει τα υλικά.

Η κουζίνα δε θέλει πολύ κόπο, θέλει όμως τρόπο για να αξιοποιούμε όλα τα υλικά που μας χαρίζει η φύση.