Πίσω

6 παραδοσιακά φαγητά και γλυκά της Σίφνου

Η υπέροχη η Σίφνος είναι γεμάτη ομορφιά και φιλόξενους ανθρώπους. Φτάνοντας κανείς στο νησί, βιώνει έντονα το αίσθημα της παράδοσης τόσο στα ήθη και στα έθιμά αλλά και στη γεύση της που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο, με τα μοναδικά παραδοσιακά φαγητά και γλυκά Σίφνου.

Αξέχαστη θα μου μείνει η περσινή επίσκεψη μου στο νησί της Σίφνου κατά την διάρκεια του πιο επιτυχημένου φεστιβάλ γαστρονομίας της Ελλάδας.

παραδοσιακά φαγητά και γλυκά της Σίφνου παραδοσιακες συνταγες σιφνος

Και φέτος, όσοι είστε στη Σίφνο θα ανταμώσουμε όπως κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Ένα τριήμερο που θα χορτάσουμε με τις μοναδικές γεύσεις και θα θυμηθούμε τα ήθη και τα έθιμα όχι μόνο των νησιών μας αλλά και όλης της Ελλάδας. Εκεί, οι συμμετοχές αντιπροσωπειών από κάθε γωνία της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, θα παρουσιάσουν τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές τους γεύσεις.

Εδώ σας έχω τις παραδοσιακές συνταγές για νόστιμα φαγητά και γλυκά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αν επισκεφτείτε τη Σίφνο, ή να τις φτιάξετε και να νιώσετε τη γεύση του νησιού.

Άψητα αμυγδαλωτά Σίφνου

άψητα αμυγδαλωτά Σίφνου νηστίσιμα κατσαρόλας συνταγη χωρίς ψήσιμο

Άψητα αμυγδαλωτά κατσαρόλας, ένα παραδοσιακό γλυκό από την Σίφνο. Νηστίσιμη, χωρίς ψήσιμο, χωρίς αυγά, μια εύκολη συνταγή του Αιγαίου που συνοδεύει τις χαρές των ντόπιων!

Ρεβυθάδα Σίφνου 

ρεβυθάδα Σίφνου σε πήλινο γάστρα στο φούρνο παραδοσιακη συνταγη αργυρω

Ρεβυθαδα Σίφνου σε πήλινο, ένα από τα παραδοσιακά φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε. Λάτρεψα τη ρεβιθάδα Σίφνου, από όσες νοικοκυρές κι αν τη δοκίμασα.

Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα

παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα νησιώτικοι

Μια παραδοσιακή συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες νησιώτικους τόσο αφράτους και τόσο ωραίους, όσο ωραίο είναι το νησί απ’ όπου προέρχονται. Φτιάξτε τους ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα και απολαύστε τους όχι μόνο στην νηστεία αλλά όλο το χρόνο.

Μελόπιτα Σίφνου

μελόπιτα Σίφνου

Η μελόπιτα Σίφνου χωρίς φύλλο, με μέλι και μυζήθρα είναι μία εύκολη παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή. Την καλύτερη μελόπιτα στη Σίφνο θα τη δοκιμάσετε στο παραδοσιακό καφενείο του Λάκη στο κέντρο της Σίφνου. Μελόπιτα, μυζηθρόπιτα με μέλι, ή αλλιώς ελληνικό τσιζ κέικ, φτιάχνουμε σε όλο το Αιγαίο αλλά και στην Κρήτη.

Μαστέλο Σίφνου

Το μαστέλο Σίφνου, είναι το πασχαλιάτικο κύριο πιάτο του σιφναίικου τραπεζιού. Κατσικάκι ψημένο στο ειδικό πήλινο σκεύος (μαστέλο), για πολλές ώρες σε χαμηλή φωτιά. Αγαπάμε την παράδοση και διαδίδουμε, μοιραζόμαστε με όλους εσάς τις υπέροχες, παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

Το μαστέλο Σίφνου, είναι το πασχαλιάτικο κύριο πιάτο του σιφναίικου τραπεζιού. Κατσικάκι ψημένο στο ειδικό πήλινο σκεύος (μαστέλο), για πολλές ώρες σε χαμηλή φωτιά. Αγαπάμε την παράδοση και διαδίδουμε, μοιραζόμαστε με όλους εσάς τις υπέροχες, παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

Καπαροσαλάτα Σίφνου

καπαροσαλάτα Σίφνου συνταγη

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το 13 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ» εδώ.

Θέλετε περισσότερες παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου; Βρείτε τες όλες εδώ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται