Το δέσιμο είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να έχουμε ένα ζουμερό και καλοψημένο πουλερικό. Το διατηρεί σε ωραίο σχήμα και δεν επιτρέπει να τρέξουν οι χυμοί του και να στεγνώσει όσο ψήνεται. Δείτε παρακάτω αναλυτικά πώς θα ετοιμάσετε σωστά το γεμιστό κοτόπουλο ή τη γεμιστή γαλοπούλα για το φούρνο. Θα χρειαστείτε μερικές οδοντογλυφίδες και σπάγκο.
Αφού μαρινάρουμε το πουλερικό, με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση.
Γυρνάμε το δέρμα του λαιμού προς τα μέσα. Το στερεώνουμε με 2 οδοντογλυφίδες. Το στήθος να ακουμπάει στον πάγκο και τα πόδια να είναι προς τα πάνω.
Το κρατάμε με το λαιμό να κοιτάει προς τη μεριά μας και τα πόδια προς την αντίθετη μεριά. Σταυρώνουμε τα πόδια. Πιάνουμε την ουρά με τα πόδια και δένουμε σφιχτά.
Περνάμε το σπάγκο ανάμεσα από τα μπούτια και το στήθος. Αναποδογυρίζουμε το πουλερικό, περνώντας το σπάγκο κάτω από τις φτερούγες.
Σταυρώνουμε σφιχτά τον σπάγκο στη ράχη της γαλοπούλας, τον περνάμε κάτω από τις φτερούγες και σφίγγουμε.
Τυλίγουμε δεύτερη φορά τις φτερούγες και δένουμε σφιχτά σε κόμπο.
Τοποθετείτε το γεμιστό και δεμένο πουλερικό στο ταψί και είναι έτοιμο για ψήσιμο, σύμφωνα με τη συνταγή σας.
Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά επιτυχίας για την γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό σας κοτόπουλο.
Και τώρα που μάθατε πώς να δέσετε σωστά το πουλερικό σας, φτιάξτε την ωραιότερη γεμιστή γαλοπούλα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.