Πώς θα δέσετε τη γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο

Το δέσιμο είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να έχουμε ένα ζουμερό και καλοψημένο πουλερικό. Το διατηρεί σε ωραίο σχήμα και δεν επιτρέπει να τρέξουν οι χυμοί του και να στεγνώσει όσο ψήνεται. Δείτε παρακάτω αναλυτικά πώς θα ετοιμάσετε σωστά το γεμιστό κοτόπουλο ή τη γεμιστή γαλοπούλα για το φούρνο. Θα χρειαστείτε μερικές οδοντογλυφίδες και σπάγκο.

Αφού μαρινάρουμε το πουλερικό, με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση.

Πώς θα δέσετε τη γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο

Γυρνάμε το δέρμα του λαιμού προς τα μέσα. Το στερεώνουμε με 2 οδοντογλυφίδες. Το στήθος να ακουμπάει στον πάγκο και τα πόδια να είναι προς τα πάνω.

γεμιστή γαλοπούλα δεσιμο γεμιστό κοτόπουλο

Το κρατάμε με το λαιμό να κοιτάει προς τη μεριά μας και τα πόδια προς την αντίθετη μεριά. Σταυρώνουμε τα πόδια. Πιάνουμε την ουρά με τα πόδια και δένουμε σφιχτά.

Πώς θα δέσετε τη γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο

Περνάμε το σπάγκο ανάμεσα από τα μπούτια και το στήθος. Αναποδογυρίζουμε το πουλερικό, περνώντας το σπάγκο κάτω από τις φτερούγες.

δεσιμο γαλοπούλα γεμιστη γεμιστό κοτόπουλο αργυρω

Σταυρώνουμε σφιχτά τον σπάγκο στη ράχη της γαλοπούλας, τον περνάμε κάτω από τις φτερούγες και σφίγγουμε.

Πώς θα δέσετε τη γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο

Τυλίγουμε δεύτερη φορά τις φτερούγες και δένουμε σφιχτά σε κόμπο.

δεσιμο γαλοπουλα αργυρω

Τοποθετείτε το γεμιστό και δεμένο πουλερικό στο ταψί και είναι έτοιμο για ψήσιμο, σύμφωνα με τη συνταγή σας.

Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά επιτυχίας για την γεμιστή γαλοπούλα ή το γεμιστό σας κοτόπουλο.

Και τώρα που μάθατε πώς να δέσετε σωστά το πουλερικό σας, φτιάξτε την ωραιότερη γεμιστή γαλοπούλα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

γέμιση γαλοπούλασ Αργυρώ - γαλοπούλα Χριστούγεννα - γαλοπούλα Αργυρώ - γέμιση χριστουγεννιάτικη - γέμιση γαλοπούλασ - γέμιση - χριστουγεννιάτικη γέμιση - Αργυρώ γαλοπούλασ γεμιστή - γαλοπούλα γεμιστή Αργυρώ - γέμιση γαλοπούλα με κιμά - χριστουγεννιάτικη συνταγή - γέμιση γαλοπούλασ με ρύζι - γαλοπούλα γεμιστή με κάστα και κουκουνάρι - γαλοπούλα γεμιστή παραδοσιακή

https://www.argiro.gr/2019/12/pos-tha-desete-ti-gemisti-galopoula-gemisto-kotopoulo/