Πίσω

Κολοκυθάκια στην κατάψυξη

Το κολοκύθι είναι λαχανικό που μαγειρεύεται ολόφρεσκο. Αλλά μπορώ να βάλω τα κολοκυθάκια στην κατάψυξη και να τα έχω όλο το χρόνο. Όμως, πώς αποθηκεύω κολοκυθάκια στην κατάψυξη; Όλα τα μυστικά για τα κολοκυθάκια και την συντήρηση τους σας τα έχω εδώ και είναι πολλά!

Δεν υπάρχει πιο ωραίο από να κόβεις τα κολοκυθάκια ολόφρεσκα και να τα μαγειρεύεις. Είναι τόσο τρυφερά και ντελικάτα και δεν αγαπούν καθόλου το κρύο! Όμως υπάρχει τρόπος να βάλω τα κολοκυθάκια στην κατάψυξη και να τα συντηρήσω όταν τα έχω άφθονα στη εποχή τους.

Πως συντηρούνται τα φρέσκα κολοκυθάκια

Τα ολόφρεσκα κολοκυθάκια συντηρούνται για 1-2 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, μετά αναγκαστικά πρέπει να τα βάλω στο ψυγείο για ακόμα 1-2 ημέρες ή να τα αποθηκεύσω στην κατάψυξη με έναν από τους παρακάτω τρόπους. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη σωστή συντήρηση του κάθε φρούτου και λαχανικού.

Πώς αποθηκεύω κολοκυθάκια στην κατάψυξη

Μπορώ να αποθηκεύσω τα κολοκυθάκια στην κατάψυξη με αρκετούς τρόπους:

Τριμμένα για κολοκυθόπιτακολοκυθοκεφτέδες, σφουγγάτο.

Ολόκληρα για γεμιστά κολοκυθάκια.

Σε κομμάτια για σούπες και μαγειρευτά.

Σε φέτες για μουσακά.

Τα λουλούδια των κολοκυθιών καταψύχονται ολόκληρα, αφού τα γεμίσετε με γέμιση τυριού ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους!

κολοκυθοανθοι κολοκυθακια στην καταψυξη

Διαφήμιση

Κολοκυθάκια σε φέτες

Κάνω ελαφρύ τηγάνισμα ή ψήσιμο στο φούρνο και μετά αποθηκεύω τα κολοκυθάκια στην κατάψυξη. Είναι ιδανικά για μουσακά, για σουφλέ, χανιώτικο μπουρέκι κλπ.

Όταν έχω φρέσκα κολοκύθια πολλά, τα κόβω κατά μήκος σε χοντρές φέτες. Τα σκουπίζω πολύ καλά γιατί ιδρώνουν. Τα αραδιάζω σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα αφού τα λαδώσω ελαφρά με πινέλο, χωρίς να προσθέσω αλάτι. Τα ψήνω στους 200 °C για 20′ να στεγνώσουν.

Αφού κρυώσουν βάζω τα κολοκυθάκια στην κατάψυξη απλωτά, όχι το ένα πάνω στο άλλο. Κι όταν παγώσουν όλα ξεχωριστά, τα μαζεύω σε σακουλάκια και τα έχω έτοιμα.

Κάθε φορά που θέλω να φτιάξω μουσακά τα στρώνω στο ταψί όπως είναι παγωμένα. Επειδή βγάζουν λίγη υγρασία στο ταψί, αμέσως μόλις κόψω το πρώτο κομμάτι μουσακά, στο κενό σημείο βάζω ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί κι αφήνω να τραβήξει όλη την υγρασία του φαγητού.

Τα λουλούδια των κολοκυθιών - κολοκυθοανθοί στην κατάψυξη

Τέλος, μπορείτε να καταψύξετε και τα λουλούδια των κολοκυθιών.  Είναι σπάνιο υλικό και το έχουμε για πολύ μικρό διάστημα γι’ αυτό μπορείτε αφού τα γεμίσετε με γέμιση τυριού ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους, να τα βάλετε στην κατάψυξη. Λίγα λίγα θα τα βγάζετε να τα τηγανίζετε, όπως είναι παγωμένα θα τα βουτήξετε σε κουρκούτι ελαφρύ και θα τα τηγανίσετε μέχρι να ροδίσουν. Δείτε εδώ τη συνταγή για τους ωραιότερους τηγανητούς κολοκυθοανθούς με κουρκούτι.

Δείτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με κολοκυθάκια εδώ.

Εκτός από κολοκυθάκια στην κατάψυξη μπορείτε να αποθηκεύσετε και μελιτζάνες. Διαβάστε όλα τα μυστικά παρακάτω!

Τα μυστικά
πως καταψυχουμε μελιτζάνες στην κατάψυξη ολοκληρες ωμες

Ποιά είναι η αγαπημένη σου συνταγή με κολοκυθάκια;

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται