Μανταρίνι, ένα πολύτιμο φρούτο τόσο για την πλούσια διατροφική του αξία όσο και για το μοναδικό του άρωμα και γεύση.
Το μανταρίνι είναι ένας διατροφικός θησαυρός, είναι το φρούτο της μακροζωίας με τα μεθυστικά αρώματα.
Πρωτοεμφανίστηκε 3.000 χρόνια πριν, στην Κίνα. Στη χώρα μας φύονται πολλά είδη μανταρινιών με αξεπέραστη την χιώτικη ποικιλία που έχει έντονο άρωμα και γλυκιά γεύση.
Από το μανταρίνι αξιοποιούμε τα πάντα στην κουζίνα, ακόμα και τη φλούδα με το θεσπέσιο άρωμα. Τα αιθέρια έλαια του μανταρινιού δίνουν μοναδικά αρώματα στην κουζίνα μας.
Το μανταρίνι, όταν κρυώνει ο καιρός είναι στα καλύτερα του. Από τέλη Οκτώβρη και για δυο μήνες ακόμα, περίπου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, έχουμε το μεθυστικό άρωμα του να δίνει ζωή σε χυμούς, λικέρ, κέικ, πίτες φαγητά και σαλάτες.