Μανιτάρια, με περισσότερα από 150 διαφορετικά βρώσιμα είδη στην Ελλάδα, τα μανιτάρια είναι τα αγαπημένα πολλών ανθρώπων που λατρεύουν τη γεύση τους. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που τα ελληνικά άγρια μανιτάρια είναι μία από τις πιο υγιεινές και εξαιρετικές γαστρονομικά τροφές.
Σπανάκι, έχει μεγάλη θρεπτική αξία και προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρησιμοποιείται ευρέως στις διάφορες κουζίνες δίνοντας υπέροχες γεύσεις στα διάφορα πιάτα. Μαζί με το μπρόκολο έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών με τη βιταμίνη Α και C να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.
Σέλινο, αγκινάρα, αντίδια, καρότα που είναι πλούσια σε φυτικές ενώσεις, κυρίως καροτενοειδών όπως η β-καροτίνη και η λουτεΐνη.
Κουνουπίδι, κρεμμυδάκι φρέσκο, λαχανάκι Βρυξελλών που είναι γνωστά λόγω του ότι είναι πηγή δύο πολύ σημαντικών βιταμινών. Η πρώτη και πολύ βασική είναι η βιταμίνη Κ που είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά τα τραύματα να θεραπεύονται πιο γρήγορα. Η δεύτερη είναι η βιταμίνη C γνωστή και απαραίτητη για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
Λάχανο, μαρούλι, πράσο, φινόκιο ή αλλιώς η ελληνική μαραθόριζα είναι ένα τραγανό σούπερ αρωματικό λαχανικό και τρώγεται και ωμό και μαγειρεμένο. Ταιριάζει πολύ στις σαλάτες και συνοδεύει πολλά ελληνικά πιάτα όπως είναι τα ζυμαρικά, το ριζότο, τα φαγητά κατσαρόλας, τα ψάρια, ενώ συνδυάζεται επίσης με ψητά κρέατα.
Ραπανάκια, παντζάρια, πατάτες.
Διαβάστε τα πάντα για τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής που θα πρέπει να επιλέγουμε ανάλογα με τον μήνα εδώ.