Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα στεγνώνουμε µε καθαρή πετσέτα.
Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα ή µε κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε).
Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο.
Περιχύνουμε µε το αλκοόλ.
Το αφήνουμε για µία εβδομάδα σφραγισμένο.
Διαλύουμε τη ζάχαρη µε το νερό σε κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε τις φλούδες από το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο αλκοόλ το ελαφρύ σιρόπι και ανακατεύουμε.
Το σουρώνουμε σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Το λικέρ σερβίρεται κρύο.