Ένας ιδανικός τρόπος για να τελειώσετε το γεύμα σας και να γεμίσει το στόμα σας αρώματα. Το φτιάχνουμε και αυτό μετά τα Χριστούγεννα και...

Ένας ιδανικός τρόπος για να τελειώσετε το γεύμα σας και να γεμίσει το στόμα σας αρώματα. Το φτιάχνουμε και αυτό μετά τα Χριστούγεννα και πολλαπλασιάζουμε τη δόση γιατί ποτέ δεν είναι αρκετό. Να θυμάστε ότι επειδή είναι μικρή η παραγωγή του, το βρίσκουμε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην αγορά.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
157

Υλικά

  • Μερίδες 2 λίτρα

Για το λικέρ περγαμόντο

  • 10 περγαμόντα
  • 1 lt καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας ή βότκα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα στεγνώνουμε µε καθαρή πετσέτα.

    Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα ή µε κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε).

    Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο.

    Περιχύνουμε µε το αλκοόλ.

    Το αφήνουμε για µία εβδομάδα σφραγισμένο.

    Διαλύουμε τη ζάχαρη µε το νερό σε κατσαρόλα.

    Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Αφαιρούμε τις φλούδες από το αλκοόλ.

    Προσθέτουμε στο αλκοόλ το ελαφρύ σιρόπι και ανακατεύουμε.

    Το σουρώνουμε σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

    Το λικέρ σερβίρεται κρύο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται