Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ειδοποιώ γνωστούς και φίλους που έχουν περγαμόντο και ζητάω επειγόντως το… μερίδιό µου. Από τα ωραιότερα γλυκά του...

Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ειδοποιώ γνωστούς και φίλους που έχουν περγαμόντο και ζητάω επειγόντως το… μερίδιό µου. Από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού, ίσως µε την μεγαλύτερη επίγευση. Το άρωμά του μένει στο στόμα για πάρα πολλή ώρα!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για το γλυκό κουταλιού περγαμόντο

  • 8 περγαμόντο (32 φλούδες)
  • 1 κ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζεματάμε τις φλούδες.

    Στο τελευταίο βρασμό προσθέτουμε το λεμόνι.

    Γλυκό κουταλιού περγαμόντο

    Για να κάνουμε το γλυκό περγαμόντο, πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα φρούτα και τα ξύνουμε ελαφρά στο ψιλό μέρος του τρίφτη.

    Αφαιρούμε οριζόντια μια μικρή φέτα και από τις δύο πλευρές του φρούτου (το πάνω και το κάτω μέρος).

    Χαράζουμε κατά μήκος στα τέσσερα εάν είναι μεγάλα τα φρούτα ή στα τρία αν είναι μικρότερα. Χρειαζόμαστε 30 φλούδες.

    Με χοντρή βελόνα και κλωστή φτιάχνουμε καρουλάκια (γιρλάντες) τις φλούδες ή με οδοντογλυφίδα.

    Μπορούμε επίσης να ψιλοκόψουμε τις φλούδες όπως το κυδώνι.

    Σε νερό που βράζει βουτάμε τις φλούδες για 4΄-5΄, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για λίγο.

    Αφαιρούμε την κλωστή.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη µε το νερό και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις για λίγα λεπτά.

    Τότε προσθέτουμε τις φλούδες και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

    Καλύτερα είναι να δέσουμε 30΄ το γλυκό. Να το αφήσουμε να κρυώσει τελείως και αν χρειάζεται το ξαναδένουμε λίγα λεπτά ακόμα.

    Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

    Δείτε εδώ περισσότερα μυστικά για τα γλυκά του κουταλιού:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Ποιο άλλο γλυκό του κουταλιού θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×