Ξεκινάμε λοιπόν από τη Μεγάλη Τρίτη και την αφιερώνουμε στην προετοιμασία των πασχαλινών μας γλυκισμάτων που δεν είναι άλλα από τα παραδοσιακά τσουρέκια και κουλουράκια.
Αν αγαπάτε τα αρώματα του πορτοκαλιού μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα μοσχομυριστά κουλουράκια πορτοκαλιού. Είναι αφράτα και τραγανά και θα γίνουν ανάρπαστα, τόσο που υπάρχει κίνδυνος να τελειώσουν πριν την Κυριακή του Πάσχα!
Ο βασιλιάς των Πασχαλινών γιορτών είναι αδιαμφισβήτητα το τσουρέκι. Η διαδικασία του τσουρεκιού δε συγκρίνεται με καμία άλλη. Κάθε άγγιγμα στο απαλό ζυμάρι ξυπνάει συναισθήματα μοναδικά! Το φούσκωμα της ζύμης, το ζύμωμα και το ξεφούρνισμα αναπαράγουν την αίσθηση της δημιουργίας μοναδικά! Τέλος κατά της δοκιμή τα αρώματα, η γεύση και η μοναδική υφή σφραγίζουν την εμπειρία!
Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες και στα μυστικά για να γίνουν τα τσουρέκια σας τα πιο φουσκωτά, τα πιο μαστιχωτά και επιτυχημένα τσουρέκια!
Όσο για το φαγητό της ημέρας, η Μεγάλη Τρίτη φωνάζει για όσπρια. Φτιάξτε κάτι εύκολο και θρεπτικό. Τα ρεβύθια σούπα είναι το φαγητό της ημέρας. Τέλεια βρασμένα και χυλωμένα ρεβύθια σε μια παραδοσιακή και μαμαδίστικη συνταγή που ποτέ δεν μπορεί να πέσει έξω! Και αν σας περισσέψουν μερικά, μην τα πετάξετε, κρατήστε τα για τη συνταγή της Μεγάλης Τετάρτης!
Μάθε όλα τα έθιμα για την Μεγάλη Εβδομάδα εδώ: