Πίσω

Ψάρι

Το ψάρι είναι για πρώτη ύλη εξαιρετικά ποιοτική, που προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και να δώσει μοναδικές παρασκευές. Το φρέσκο ψάρι είναι τόσο νόστιμο που πολλές φορές μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με οποιοδήποτε είδος κρεάτου. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε τόσο φρέσκα, όσο και κατεψυγμένα.

Συντήρηση και επιλογή

Η επιλογή του ψαριού είναι πολύ σημαντική. Βασικός μάρτυρας της φρεσκότητας είναι τα βράγχια του ψαριού. Θέλουμε να έχουν έντονο κόκκινο χρώμα. Επίσης η σάρκα να είναι σκληρή και λαμπερή και η μυρωδιά όχι έντονη. 

Η συντήρηση στο ψυγείο μπορεί να το διατηρήσει για πολύ μικρό διάστημα. Πριν το τοποθετήσουμε στο ψυγείο, το καθαρίζουμε σχολαστικά με άφθονο νερό, το σουρώνουμε ώστε να φύγουν όλα τα υγρά και έπειτα τα βάζουμε στη συντήρηση. Διαφορετικά, σε περίπτωση που δεν θέλουμε να τα καταναλώσουμε άμεσα, μπορούμε να τα καταψύξουμε. 

Θρεπτική Αξία και Οφέλη

Δεν υπάρχουν πολλά τρόφιμα τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όσο αυτό. Τα περισσότερα είδη ψαριών είναι ποιοτικά και έχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, διάφορες βιταμίνες, ιώδιο και μέταλλα. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη D, ένα θρεπτικό συστατικό στο οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έλλειψη. Ένα λιπαρό ψάρι περιέχει τις υψηλότερες ποσότητες αυτής της βιταμίνης. Άλλα είδη όπως το μουρουνέλαιο είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη D και ένα μόνο κουτάλι την ημέρα συνιστάται από ειδικούς.

Το λιπαρό ψάρι έχει υψηλές ποσότητες ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που διατηρούν τις λειτουργίες του εγκεφάλου και του σώματος, μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετή για να καλύψει τα συνιστώμενα επίπεδα ωμέγα 3 προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακών προσβολών.

Το ψάρι περιέχει ουσίες που δρουν ευεργετικά στη σωστή ανάπτυξη των ματιών και του εγκεφάλου. Επίσης, προστατεύουν τον εγκέφαλο από την επιδείνωση που σχετίζεται με την ηλικία. Καταπολεμά επίσης σοβαρές ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Επίσης διατηρούν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα όπως επίσης και τα επίπεδα σακχάρου, αποτρέποντας ασθένειες όπως είναι ο διαβήτης.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται