Το φρούτο του πάθους είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών, καθώς και βιταμίνης C και Α. Μάλιστα, καλύπτει το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C. Επιπλέον, περιέχει κάλιο, σίδηρο, χαλκό και φώσφορο.
Χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει, βελτιώνει την λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, μειώνει το ποσοστό χοληστερόλης στο αίμα, ενώ τα πλούσια αντιοξειδωτικά που περιέχει τονώνουν την λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Φαίνεται πως δρα ευεργετικά σε παθήσεις του αναπνευστικού, όπως είναι το άσθμα.
Οι διατροφολόγοι συνιστούν να χρησιμοποιούμε φρούτα του πάθους σε ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος, του ήπατος, του ουροποιητικού συστήματος όπως και για την μείωση του σωματικού μας βάρους. Τέλος, προσφέρουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και συμβάλλουν στην μείωση των καρκινικών κυττάρων.