Η κρέμα γάλακτος είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Το γαλακτοκομικό αυτό προϊόν δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα σε όσες συνταγές χρησιμοποιείται και θα πίστευε κανείς ότι είναι αναντικατάστατο.
Κάτι τέτοιο όμως δε συμβαίνει καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντικαταστήσει κανείς την κρέμα γάλακτος σε μια συνταγή. Γιατί πολλές φορές τυχαίνει απλά να μην την έχουμε διαθέσιμη προς χρήση ή απλά να θέλουμε να αποφύγουμε τα πολλά της λιπαρά.