Εκτέλεση
Για το cream cheese frosting, βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και με το μίξερ χειρός χτυπάμε για να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο, να ομογενοποιηθούν καλά. Σταδιακά προσθέτουμε την κοσκινισμένη άχνη, χτυπώντας στην χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος, χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, για να σιγουρευτούμε ότι έχουμε λεία και βελούδινη υφή.
Ελέγχουμε και ρυθμίζουμε την πυκνότητα του frosting προσθέτοντας ή κρατώντας λίγη άχνη, ανάλογα με τη χρήση που το προορίζουμε. Μπορείτε στο χτύπημα να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και να του δώσετε το χρώμα που θέλετε.
Βάζουμε σε κορνέ αν θέλουμε να γαρνίρουμε, ή απλώνουμε με σπάτουλα πάνω στην επιφάνεια του κέικ. Με την ποσότητα αυτή καλύπτουμε την πάνω επιφάνεια ενός κέικ ή γαρνίρουμε 12 cupcake.