Η γλυκοπατάτα δεν λέγεται τυχαία γλυκό-πατάτα καθώς ξεχωρίζει για τη γλυκιά της γεύση αλλά και το χρώμα της. Ενώ είναι ένα λαχανικό που έχει συνδεθεί πολύ με τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια τα τελευταία χρόνια βρίσκει μεγαλύτερο έδαφος στην ελληνική κουζίνα.
Και αυτή η αυξανόμενη προτίμησή της δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της ιδιαίτερης και αγαπητής της γεύσης αλλά και της θρεπτικής της αξίας. Έχει πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, θειαμίνη, κάλιο και μαγγάνιο. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Β6 και D, σίδηρο, μαγνήσιο και β-καροτίνη.
Λόγω των θρεπτικών της συστατικών, η κατανάλωση γλυκοπατάτας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνει καλό στην καρδιά και το νευρικό σύστημα, ρυθμίζει το σάκχαρο και κάνει καλό στα μάτια.