Πίσω

Πώς να καθαρίσεις εύκολα το μπλέντερ

Το μπλέντερ είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα και δυνατά εργαλεία στην κουζίνα μας. Με τη δύναμη των περιστρεφόμενων λεπίδων του μπορεί να φτιάξτε σε δευτερόλεπτα smoothie, cocktail, milkshake, σάλτσες και dressings.

Και ακριβώς λόγω αυτών των κοφτερών του λεπίδων πολλές φορές το καθάρισμά του αποτελεί πρόκληση. Σαφώς και δεν χρειάζεται να διακινδυνεύουμε το να κόψουμε τα δάχτυλά μας! Ο καθαρισμός ενός μπλέντερ με τη συμβατική μέθοδο δεν είναι εύκολος καθώς το δοχείο είναι δύσκολο να καθαριστεί εσωτερικά.

Διαφήμιση

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να ξεπλύνεις το μπλέντερ αμέσως μετά της χρήση του.

Μπόλικο ζεστό τρεχούμενο νερό μέσα στο δοχείο, ξέπλυμα και στη συνέχεια λίγο υγρό πιάτων, καλό κούνημα και ξέπλυμα με ζεστό νερό και θα απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα μέσα από το μπλέντερ.

Στην περίπτωση όμως που για οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν είναι εφικτό, και υπολείμματα από κάποιες ουσίες μένουν, κολλάνε και λεκιάζουν το εσωτερικό του δοχείου του μπλέντερ, τότε το καθάρισμα γίνεται διαφορετικά!

Το καθάρισμα γίνεται με τη δύναμη των λεπίδων!

Διαφήμιση

Τοποθετείτε το μπλέντερ πάνω στη βάση του και προσθέτετε ζεστό νερό μέσα στην κανάτα.

Θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία και ο στροβιλισμός του ζεστού νερού θα βοηθήσει οτιδήποτε έχει μείνει μέσα στο δοχείο να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και τις λεπίδες και να ομογενοποιηθεί με το νερό.

Σε περίπτωση που δείτε ότι σκέτο το νερό δεν είναι αποτελεσματικό, μπορείτε να προσθέσετε παράλληλα λίγο υγρό πιάτων. Σίγουρα η πλούσια σαπουνάδα που θα δημιουργηθεί με την περιστροφή των λεπίδων θα βοηθήσει στο καθάρισμα της κανάτας του μπλέντερ.

Αν θέλετε ακόμη περισσότερη βοήθεια για πολύ επίμονους λεκέδες, τότε μαζί με το νερό και το καθαριστικό, προσθέστε 1-2 κουταλιές μαγειρική σόδα. Θέστε το μηχάνημα σε λειτουργία για 1 λεπτό και κανείς λεκές δεν θα μπορέσει να επιβιώσει!

Στη συνέχεια αφαιρείτε την κανάτα, χύστε το περιεχόμενο, σαπουνίστε την κανάτα περιμετρικά. Τέλος ξεπλένετε με καθαρό νερό και το μπλέντερ σας είναι καθαρό σαν καινούριο!

Μην ξεχάσετε να περιποιηθείτε και τη βάση του μπλέντερ σας. Επιφανειακό καθάρισμα με ένα βετέξ βουτηγμένο σε ζεστό νερό και ξύδι θα αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα.

Δώστε προσοχή γύρω από τα κουμπιά καθώς εκεί συνήθως λερώνεται πολύ με αποτέλεσμα αυτά να κολλάνε.

Δείτε ακόμα πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα τηγάνια από καμένα λίπη:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται