Πίσω

6+1 εύκολα οικονομικά γλυκά με καλοκαιρινά φρούτα

Κεράσια, καρπούζι και βερίκοκα ή ροδάκινα είναι από τα φρούτα που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας.

Παραδοσιακές συνταγές με φρούτα όπως η περίφημη καρπουζόπιτα των Κυκλάδων ή το διάσημο σε όλο τον κόσμο κέικ cobbler, είναι ιδανικές συνταγές για να αξιοποιήσεις το περίσσευμα φρούτων. Κάνοντας μίξη φρούτων στα γλυκά σου αξιοποιείς όλα τα περισσεύματα φτιάχνοντας ένα νέο φρουτένιο γλυκό.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε γι’ αυτά τα εύκολα γλυκά με φρούτα σίγουρα τα έχετε όλοι στο σπίτι. Βούτυρο ή ελαιόλαδο, αλεύρι, ζάχαρη η μέλι και πολύχρωμα καλοκαιρινά φρούτα που κλέβουν τη παράσταση με τους χυμούς την γλύκα και το άρωμα τους.

Μην διστάσετε να βάλετε την δική σας πινελιά σε κάποιο γλυκό ή να παραλείψετε π.χ. ζάχαρη αντικαθιστώντας την με το γλυκαντικό που επιθυμείτε.

Κερασόπιτα

Εύκολη, γρήγορη, εντυπωσιακή κερασόπιτα με το σιρόπι του κερασιού να ποτίζει το γλυκό. Αν έχεις κεράσια μην αργείς.

Κέικ με βερίκοκα

Διαφήμιση

Καρπουζόπιτα

Παραδοσιακή, λιτή κι απέριττη όπως όλες οι παραδοσιακές μας συνταγές άλλωστε. Αν έχεις καρπούζι στο σπίτι ψήσε μια κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα χωρίς ζάχαρη & χωρίς γλουτένη.

Κέικ cobbler

Αυτό να το φτιάξεις οπωσδήποτε γιατί δεν είναι μόνο η γεύση του κέικ cobbler που είναι καταπληκτική, είναι και η διαδικασία του γλυκού που το κάνει ιδιαίτερο. Μάζεψε λίγο από όλα τα φρούτα που έχεις στο ψυγείο σου και φτιάξε το θα με θυμηθείς.

Διαφήμιση

Banoffee

Όλοι το αγαπούν αυτό το γλυκό με μπανάνες και κρέμα σοκολάτας. Δροσερό και ξεμυαλιστικά ωραίο.

Κέικ με σύκα

Οι λάτρεις των σύκων να το φτιάξετε οπωσδήποτε. Διαλέξτε ώριμα βασιλικά σύκα του Αυγούστου και ψήστε αυτό το κέικ. Θα με θυμηθείτε την ώρα που θα το απολαμβάνετε με τον καφέ σας.

Διαφήμιση

Εύκολη τάρτα με φρούτα

Τάρτα με φρούτα με ακανόνιστο σχήμα, είναι απλά φανταστική. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία αν φοβάστε τις τάρτες. Το ακανόνιστο σχήμα της την κάνει πανεύκολη.  Ζύμη τάρτας με πολύχρωμη γέμιση από όλα τα φρούτα που έχεις στο σπίτι.

Διαφήμιση

Ποιό καλοκαιρινό γλυκό θα φτιάξεις;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται