Μοιάζει με την γαλλική κερασόπιτα. Φτιάξτε την συνταγή για κερασόπιτα τώρα που τα κεράσια είναι στην εποχή τους.

Μοιάζει με την γαλλική κερασόπιτα. Φτιάξτε την συνταγή για κερασόπιτα τώρα που τα κεράσια είναι στην εποχή τους.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
713

Για τα κεράσια

  • 500 γρ. φρέσκα κεράσια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι ακέρωτο (το ξύσμα του)
  • 1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
  • Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα της κερασόπιτας

Για το κέικ

  • 4 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 βανίλιες ή 1 κγ υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο

    Την αφήνουμε να σταθεί για 15΄πριν την κόψουμε

    Για τα κεράσια

    Διαλέγουμε κεράσια ώριμα και σφιχτά.

    Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και βγάζουμε τα κουκούτσια.

    Όλη διαδικασία γίνεται πάνω από ένα μπολ για να κρατήσουμε όλο τον χυμό των κερασιών.

    Πασπαλίζουμε τα κεράσια με την ζάχαρη.

    Προσθέτουμε το ξύσμα.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μερικές φορές να βγάλουν τα κεράσια τον χυμό τους και να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη.

    Τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο μέχρι να ετοιμάσουμε το κέικ για την κερασόπιτα.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ºC και θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα.

    Για την κερασόπιτα

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Θα χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεπτή σίτα.

    Το κρατάμε στη άκρη.

    Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δυο καθαρά μπολ.

    Στους κρόκους προσθέτουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες και με μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη να γίνουν οι κρόκοι ανοιχτόχρωμοι και να αφρατέψει το μείγμα, περίπου για 6-7’.

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος στο μείγμα.

    Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία στην χαμηλή ταχύτητα.

    Προσθέτουμε το αλάτι στα ασπράδια και με καθαρό μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 2-3’ στην μεσαία ταχύτητα να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

    Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθεί η μαρέγκα στην κερασόπιτα κέικ.

    Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και με σπάτουλα αναδιπλώνουμε απαλά το μείγμα μέχρι να χαθεί η μαρέγκα στα υλικά.

    Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκατ. στη βάση και στα πλαϊνά τοιχώματα.

    Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για 4-5’ να κάψει καλά.

    Με προσοχή βγάζουμε το καυτό ταψί από τον φούρνο.

    Αδειάζουμε τα κεράσια με το σιρόπι τους στο καυτό ταψί.

    Ρίχνουμε όλο το μείγμα πάνω στα κεράσια κ ισιώνουμε την επιφάνεια με την σπάτουλα.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε την κερασόπιτα για περίπου 30’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, να σταθεροποιηθεί η κερασόπιτα κέικ και να φανεί το σιρόπι των κερασιών στα πλαϊνά του ταψιού.

    Βγάζουμε την κερασόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 15’.

    Η κερασόπιτα όσο ψήνεται φουσκώνει σαν σουφλέ αλλά μόλις βγει από τον φούρνο πέφτει ο όγκος της.

    Κόβουμε κομμάτια κερασόπιτας και γαρνίρουμε με λίγη άχνη και φύλλα δυόσμου.

    Σερβίρουμε την κερασόπιτα με χτυπημένη κρέμα ή παγωτό.

    Διαφήμιση

    Εσύ τι άλλο φτιάχνεις με κεράσια;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται