Πίσω

Τέλος διακοπών. Ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για νέα ξεκινήματα

Επιστροφή από τις διακοπές, σπίτι, οικογένεια και συνταγές

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και ο παράδεισος σε κάνει να θέλεις μια αλλαγή. Έτσι να σκεφτείτε την επιστροφή σας στην πραγματικότητα, μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου. Άλλωστε ο Σεπτέμβρης σχεδόν έφτασε και μαζί με την μελαγχολία του έρχεται και η διάθεση για αλλαγή, δημιουργία, λήψη αποφάσεων, επιστροφή στα σχόλια στην δουλειά και στην καθημερινότητα.

Μικρό καλοκαιράκι αποκαλούμε αυτό τον μήνα και όχι άδικα. Είναι γλυκός ο Σεπτέμβρης με χρώματα κι αρώματα όσο κι αν μας επαναφέρει στην πραγματικότητα μετά τις παραλίες και την ξεγνοιασιά των καλοκαιρινών διακοπών.

Σεπτέμβρης ο μήνας της ανανέωσης

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της ανανέωσης. Μπορεί πλέον να μην υπάρχει η προσδοκία των πολυπόθητων διακοπών, υπάρχει όμως η προσδοκία της επιστροφής, της τακτοποίησης, του προγραμματισμού, των νέων σχεδίων. Και γιατί όχι, των ολιγοήμερων ή μονοήμερων αποδράσεων στην θάλασσα γιατί μην ξεχνάτε ότι μπορεί οι διακοπές να τελείωσαν και να επιστρέψαμε όλοι στην ρουτίνα μας, αλλά το φθινόπωρο είναι από τις ωραιότερες εποχές για μικρές αποδράσεις στην Ελλάδα.

Καθώς φεύγει η ζέστη και η φασαρία του καλοκαιριού κι έρχεται η γλύκα του Σεπτέμβρη, μια εποχή που ανέκαθεν αγαπούσα, έρχεται και η προσμονή για δημιουργία, για τακτοποίηση, για νέα ξεκινήματα και νέες αποφάσεις. Είτε αφορά στην οικογένεια, στο σχολείο, στην δουλειά ή στα προσωπικά μας. Σας δίνω μερικές ιδέες προσαρμογής στην καθημερινότητα και σας βοηθώ να οργανώσετε με έξυπνες λύσεις την κουζίνα και τα ψώνια της επιστροφής.

5 tips για επιστροφή από τις διακοπές

Πάντα ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι διακοπές όπως όλοι άλλωστε αλλά αφού ξεκουραστώ θέλω να οργανώσω και την επιστροφή μετά τις διακοπές. Πάντα φροντίζω να επιστρέψω από τις διακοπές 1-2 ημέρες νωρίτερα από ότι ξεκινούν οι υποχρεώσεις μου. Έτσι έχω τον χρόνο να τακτοποιήσω βαλίτσες και ρούχα και το κυριότερο να συγκροτήσω το μυαλό μου από την ξεγνοιασιά και να αρχίσω να σκέφτομαι την αρχή την καθημερινότητας.

Πρωινό ξύπνημα

Σε μένα λειτουργεί πολύ καλά. Και στις διακοπές και στην επιστροφή. Με ένα φλιτζάνι καφέ συλλογίζομαι τις υποχρεώσεις που έχω μέσα στην ημέρα και βάζω προτεραιότητες.

Οργάνωση κουζίνας μετά τις διακοπές

Ο Σεπτέμβρης είναι μια καλή ευκαιρία να οργανώσετε το πρόγραμμα και το διαιτολόγιο σας. Με την επιστροφή από τις διακοπές το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να οργανώσεις την κουζίνα σου να γεμίσεις τα ντουλάπια και το ψυγείο με τα απαραίτητα. Να είσαι συγκρατημένος/η στις αγορές τροφίμων.

Λίγα και καλά, φρούτα και λαχανικά που αυτή την περίοδο είναι άφθονα και καλής ποιότητας θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις το σωματικό βάρος. Άλλωστε ο ζεστός καιρός που επικρατεί τον Σεπτέμβρη και στις αρχές του φθινοπώρου είναι ιδανικός για να ελέγξεις τις βαριές τροφές, τα λιπαρά υλικά και να αναζητήσεις πιο εύπεπτες τροφές με εύκολες συνταγές για καθημερινό μαγείρεμα. Είναι εποχή για να επαναπροσδιορίσουμε τις συνήθειες μας. Δείτε εδώ πως θα οργανώσετε σωστά το ψυγείο σας ώστε να έχετε μηδενική σπατάλη τροφίμων.

Το τέλος του καλοκαιριού και οι αρχές του φθινοπώρου είναι η καλύτερη περίοδος για να φτιάξετε την καλύτερη σάλτσα ντομάτας. Αφού την συσκευάσετε σε βάζα θα έχετε κάθε ώρα και στιγμή σπιτική σάλτσα ντομάτας για μια γρήγορο μακαρονάδα, για πίτσα ακόμα και αυγά στο τηγάνι με ντομάτες. Έτσι το μαγείρεμα θα είναι διαδικασία μικρότερη των 30’
Μαγειρέψετε καθημερινές συνταγές με πολλά και ωραία λαχανικά εποχής και θαλασσινά.

Νόστιμες συνταγές, εύκολες γρήγορες με λίγες θερμίδες και νοστιμιά αξεπέραστη. Σαλάτες για βραδινό! Γιατί όχι; Είναι νόστιμες εύκολες υγιεινές και πολύ χορταστικές.
Αν θέλεις πολύ νόστιμη σαλάτα μπορείς να φτιάξεις την καλύτερη σαλάτα του Καίσαρα, σαν την Caesar’s salad που παραγγέλνεις στο εστιατόριο.
Αν κάνεις ειδική διατροφή ένα μπολ σαλάτα με φυτική ή ζωική πρωτεΐνη είναι η ιδανική λύση.

Μαγειρεύουμε νόστιμα, οικονομικά και υγιεινά με τα υλικά της εποχής! Δείτε ποια είναι τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα του Σεπτεμβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται