Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΕΜΠΑΠ
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και τις πιπεριές και τα ψιλοκόβουμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μείγμα με τις πιπεριές και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα καρυκεύματα.
- Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά.
- Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10΄ ζύμωμα).
- Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται.
- Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάμπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα.
- Ψήνουμε στη σχάρα για 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Το πασπαλίζουμε με σουμάκ και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε παχιές φέτες και τα βάζουμε σε ταψί ή στη σχάρα.
- Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά και το κρεμμύδι.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Φτιάξτε και σπιτικές πίτες με τη συνταγή που σας έχω!
- Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή.