Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Εκτέλεση
- Καρυκεύουμε σε ένα μπολ τη ψιλοκομμένη γαλοπούλα με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τον πελτέ και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 3 λεπτά.
- Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζουμε κρατώντας 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι με τη γαλοπούλα το τυρί κρέμα και το νερό των ζυμαρικών.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα και βράζουμε για λίγα λεπτά, να δέσει.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε να επικαλυφθούν από την κρεμώδη σάλτσα και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1–2 λεπτά ακόμα.
- Αν θέλουμε πιο αραιή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από τα ζυμαρικά.
- Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά πριν στεγνώσει.
- Σερβίρουμε τα στριφτά ζυμαρικά όσο είναι ζεστά και ζουμερά γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.