Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Εκτέλεση
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το γάλα, καρφώνουμε το γαρύφαλλο στο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο γάλα.
- Αφήνουμε να ζεσταθεί και να αρωματιστεί. Πετάμε το κρεμμύδι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε να ψηθεί για 2′-3′.
- Αποσύρουμε από την εστία. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα, πάντα ανακατεύοντας.
- Ξαναβάζουμε την κρέμα στη φωτιά να δέσει για 2′-3′ ανακατεύοντας. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε λαμαρίνα, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 10′.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 5′-6′ και τα στραγγίζουμε.
- Με λίγο νεράκι απ’ αυτό που στάζουν (δεν τα στραγγίζουμε τελείως) τα ρίχνουμε στην κρέμα τυριού.
- Προσθέτουμε και τα ψητά λαχανικά, τ’ ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως θέλουν άλλο αλατοπίπερο.
- Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψίχουλα ψωμιού και λίγη φρυγανιά.
- Τα αφήνουμε για 20′ στους 180ο C στις αντιστάσεις, να ροδίσει η κρούστα ελαφρά.
- Σερβίρουμε με κουτάλα, δεν κόβεται σε κομμάτια όταν είναι ζεστό.