Μακαρονοσαλάτα

Μία σαλάτα με καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να αποτελέσει γεύμα από μόνη της. Παγώστε την και σερβίρετέ τη με κρίθινο παξιμάδι. Απλά υπέροχη

3

10 λεπτά

10 λεπτά

μακαρονοσαλάτα ελληνική

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλάνε μεταξύ τους.
  3. Συνεχίζουμε  ψιλοκόβωντας τις ντομάτες σε καρέ (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό φρέσκιας ντομάτας).
  4. Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει προηγουμένως.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη φέτα, το βασιλικό, τις ελιές, την κάππαρη και τη γλιστρίδα (φύλλο φύλλο).
  6. Ακολούθως σε ένα μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαλσάμικο και το χυμό ντομάτας.
  7. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε έως ότου να γίνουν κρέμα.
  8. Τέλος περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας. Τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
  9. Εναλλακτικά, στην περίοδο της νηστείας, απολαύστε τη με τη νηστίσιμη μαγιονέζα που σας έχω εδώ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απόρρητο